Samsung a introdus experiente creative si inovatoare in cadrul platformei Micro-FolieFITS, Sibiu

samsung sibiuFestivalul International de Teatru de la Sibiu a  inaugurat platforma culturala digitala Micro-Folie, alaturi de Samsung si aplicatia dARe by Samsung drept principali facilitatori ai experientelor creative si inovatoare incluse in cadrul acestui spatiu inedit.

Micro-Folie, concept international dezvoltat de Ministerul Culturii din Franta si coordonat de La Villette, Paris, este o adevarata calatorie digitala care propune vizitatorilor trei structuri complementare – Muzeul digital, Realitatea virtuala si Fab Lab – tot atatea oportunitati pentru depasirea limitelor  imaginatiei si accesarea a noi universuri culturale cu ajutorul tehnologiei Samsung.

Publicul este invitat sa interactioneze si sa descopere, prin intermediul Samsung Gear VR, 500 de opere din patrimoniul universal (picturi, sculpturi, detalii arhitecturale, spectacole de balet, opera sau teatru, piese muzicale din repertoriul clasic sau modern), gazduite in marile muzee din Franta precum: Louvre, Chateau de Versailles, Centre Pompidou, La Villette, Musée Picasso, Musée du Quai Branly, Philharmonie de Paris, RMN Grand Palais, Cité des sciences et de l’industrie, Musée d’Orsay. De asemenea, tot cu ajutorul ochelarilor Samsung, vizitatorii vor putea experimenta in varianta 360˚ filme realizate de canalul ARTE.

Totodata, in completarea experientelor disponibile in VR, experientele in AR (realitate augmentata) facilitate de dARe by Samsung vor ilustra modul in care tehnologia si arta se pot imbina si pot extinde universul artistului dincolo de ilustratiile analog. Tablourile Anei Banica au fost incluse in expozitia One Night Gallery Love Ana Banica, prima galerie de new media din Romania gazduita anul acesta.

Creaturi mitologice, animale salbatice, o adevarata jungle imaginara prind viata cu dARe by Samsung. 

Descarca dARe by Samsung din Google Play  sau App Store , scaneaza ilustratiile si descopera cum prind viata in realitate augmentata!

Micro-Folie Sibiu – Hotspot Cultural BRD Groupe Société Générale, proiect organizat de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Muzeul ASTRA – Casa Artelor, La Villette (Paris) si Ministerul Culturii din Franta, in cadrul Sezonului Romania-Franta. Experienta digitala facilitata de Samsung si dARe by Samsung. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.