Samsung a lansat expozitia digitala care te duce in lumea lui George Enescu

enescu-360Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu Muzeul National George Enescu, au realizat prima expozitie digitala pe Gear VR, care te transpune in lumea artistului. Expozitia ofera o experienta virtuala ce asigura un traseu complet in casele maestrului: Casa Memoriala George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi,  Muzeul National George Enescu din Sinaia dar si Muzeul National George Enescu din Bucuresti, atat Palatul Cantacuzino cat si Casa memoriala din incinta Palatului. Utilizatorii vor accesa muzeele din exteriorul acestora, vor parcurge holurile si camerele, vor interactiona cu obiectele si exponatele din colectiile personale ale compozitorului.  Expozitia Enescu 360 este de acum prezenta permanent in cadrul Muzeului National George Enescu. De asemenea, ea este inclusa in aplicatia Gear VR Gateway, disponibila in Oculus Store.

2016 Sabina Stirb- SamsungAnul acesta, Samsung s-a implicat activ in promovarea valorilor locale prin solutii inovatoare, interactive si eficiente de cunoastere si experienta, prin parteneriate strategice cu diverse muzee din tara. Ne bucuram sa continuam proiectele de digitalizare si sa aducem mai aproape aceste valori ale culturii romane de toti vizitatorii, dar si de generatia digitala in mod specific. Totodata, ne bucuram anul acesta sa fim alaturi, prin campania Sustinem Simfonia Viitorului, de cinci tineri artisti romani care s-au remarcat la Concursul International George Enescu si sa sustinem, in toate aceste moduri, performanta si talentul. Samsung doneaza pentru acestia suma de 50,000 de euro, ce sunt stransi din donarea valorii de 2 euro la fiecare telefon Samsung Galaxy S7/S7 edge comercializat pana la finalul lunii”, a declarat Sabina Stirb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager Samsung Electronics Romania.

Samsung a dezvoltat pe plan local un program de modernizare si digitalizare dedicat domeniului culturii inca din 2013. Anul acesta, compania a lansat deja un proiect pilot dedicat Muzeului Memorial George Enescu din Dorohoi.  Prin intermediul aplicatiei educationale “Acasa la Enescu” dezvoltata de Samsung, publicul, mai ales cel tanar, are acces intr-un mod interactiv si digital la exponatele disponibile in casa memoriala a celui mai important muzician.

Expozitia digitala va fi deschisa permanent in cadrul Muzeului National George Enescu din Bucuresti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.