Samsung a lansat o aplicatie pentru a ajuta persoanele cu Deficiente de Perceptie a Culorilor

samsung 2017Samsung Electronics a lansat la nivel global aplicatia #SeeColors pentru QLED TV, in urma succesului inregistrat de aceasta  in Romania, Bulgaria si Ungaria.
Aplicatia SeeColors pentru QLED ajuta persoanele care au Deficiente de Perceptie a Culorilor (CVD) sa isi diagnosticheze deficientele de vedere. Pe baza rezultatelor specifice generate de aplicatie fiecarui utilizator, televizoarele QLED, care ofera un volum de culoare 100%, recalibreaza culorile afisate de ecran, permitand astfel persoanelor cu discromatopsie sa perceapa tot spectrul de culori asemenea unei persoane cu vedere normala.

Simona Panait - SamsungSunt mandra ca un proiect lansat regional este preluat la nivel international si ca, iata, prin aceasta initiativa reusim sa aducem o schimbare reala in viata consumatorilor nostri. Cred ca evolutia se poate produce doar printr-o atitudine “DoWhatYouCan’t” si printr-o preocupare permanenta de a-ti depasi limitele, iar aplicatia SeeColors vine sa ofere solutii celor dispusi sa treaca peste obstacolele fizice si sa isi atinga potentialul maxim”, a declarat Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communication la Samsung Electronics Romania.

La nivel global, aproape 300 de milioane de oameni sunt diagnosticati cu CVD, aproximativ 8% dintre barbati si 0.5-1% dintre femei, conform unor studii reprezentative realizate in Europa si in America de Nord. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor cu discromatopsie nu este constienta de problema pe care o are si de impactul CVD asupra calitatii vietii.

Cu ajutorul aplicatiei SeeColors, disponibila pe TV, utilizatorii isi pot identifica gradul si tipul de discromatopsie si, ulterior, pot recalibra ecranele QLED conform rezultatelor personale. Pentru a oferi oamenilor o experienta usoara si precisa de a diagnostica discromatopsia, Samsung Electronics a realizat un parteneriat cu profesorul Klara Wenzel, director al departmentului de Mecatronica, Optica si Inginerie Mecanica, in cadrul Universitatii de Tehnologie si Economie, din Budapesta, pentru a prelua testul Colorlite® sau C-Test, atat pentru TV, cat si pentru dispozitive mobile. C-Test, inventat de profesorul Wenzel, este un test digital de diagnostic, care utilizeaza conceptul filtrelor de culoare si al modelelor matematice, pentru a depista nivelul de CVD. Adoptarea si integrarea testului C in cadrul aplicatiei SeeColors a dus la o solutie simpla, care ofera tuturor posibilitatea de a vedea lumea in tot spectrul de culori.

Aplicatia SeeColors va fi disponibila pentru descarcare din Smart TV App Store. De asemenea, utilizatorii o pot descarca prin intermediul Google Play si Galaxy App Store pentru dispozitivele Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, S7, S7 edge si S8. In momentul in care smartphone-urile Galaxy sunt conectate la QLED, televizorul va calibra automat setarile culorilor in functie de diagnosticul utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.