Samsung a prezentat primele trei productii artistice sustinute prin campania „Simfonia Viitorului”

Samsung_Simfonia_viitoruluiSamsung Electronics Romania a prezentat primele trei productii artistice realizate de tinerii artisti romani Anna Tifu, Valentin Radutiu si Mihai Ritivoiu, cunoscuti pe scena Concursului International George Enescu si personaje principale ale campaniei „Simfonia Viitorului”, lansate anul trecut.

In foaierul Ateneului Roman, care gazduieste in prezent festivalul de muzica George Enescu, trei dintre cei cinci artisti pe care Samsung i-a sustinut in ultimul an si unii dintre cei mai apreciati artisti romani pe plan international au prezentat lucrarile lor lansate in urma campaniei „Simfonia Viitorului”, s-au intalnit cu publicul si au oferit autografe.

Ne bucuram sa sprijinim si in acest an valorile romanesti si sa aducem in atentia publicului larg tinerele talente din Romania. Ca lider in tehnologie, Samsung crede nu doar in puterea inovatiei, ci si in potentialul oamenilor, in talent, pasiune si performanta. Prin campania derulata in cursul anului 2016, „Simfonia viitorului”, ne-am asumat rolul de a sustine cultura locala si ne bucuram sa continuam acest demers si in acest an, alaturi de festivalul international de muzica George Enescu”, a declarat Ioana Sigarteu, Social Media Supervisor, Samsung Electronics Romania.

Campania „Simfonia viitorului”, inceputa de Samsung Electronics in cursul anului 2016, a vizat sprijinirea valorilor romanesti. In cadrul proiectului violonistii Anna Tifu, Vlad Stanculeasa, Stefan Tarara, violoncelistul Valentin Radutiu si pianistul Mihai Ritivoiu, laureati ai Concursului International George Enescu, au fost sustinuti in promovarea carierei lor, printr-un proiect unic de continut video, derulat de Samsung Electronics Romania. Suma totala donata de Samsung a fost in valoare de 50.000 de euro, dedicata integral celor cinci tineri artisti selectati, in visul lor de a deveni mari artisti pe scenele muzicale ale lumii. In urma campaniei „Simfonia Viitorului” artistii au inregistrat o serie de lucrari captivante din cadrul concertelor lor, incluse intr-o serie speciala de CD-uri, ce au fost oferite in cadrul sesiunii de autografe sustinuta la Ateneul Roman.

Valentin Radutiu este laureat al Concursului International George Enescu, editia din 2011. S-a nascut din parinti romani la Munchen in 1986 si este primul violoncelist care a inregistrat integrala lucrarilor enesciene pentru violoncel si pian, alaturi de pianistul suedez Per Rundberg. Valentin a fost laudat de Süddeutsche Zeitung ca „unul dintre cele mai mari talente violoncelistice” pentru „sunetul specific si incitant, de inalta energie, cantand in registrele grave intotdeauna clar conturat si masculin, in inaltime cu lirism feeric.”

Mihai Ritivoiu, laureat in 2011 al Concursului International George Enescu, a primit anul trecut medalia de aur la Concursul Intercolegial organizat de Societatea Pianistica Europeana ”Beethoven”. Aceste distinctii i-au adus recitaluri si concerte la Ateneul Roman, Biserica Manastirii St. Martin-in-the-Fields, Wigmore Hall, Centrul Barbican precum si participari in emisiuni la Radio Romania Muzical, Radio Suisse Romande – Espace 2, BBC Radio 3. In 2012 a absolvit cu onoruri la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, clasa de pian a profesorului Vinicius Moroianu, si in prezent studiaza la Guildhall School of Music & Drama din Londra, cu profesorul Joan Havill. De asemenea, a participat la masterclassuri cu Dimitri Bashkirov, Dominique Merlet, Richard Goode si Emmanuel Ax, si a beneficiat de consilierea si indrumarea pianistului roman Valentin Gheorghiu.

Anna Tifu s-a nascut in 1986, in Italia. A debutat la 11 ani, ca solista a Orchestrei Nationale a Tinuturilor Loarei, iar la 12 ani a cantat pe scena Scalei din Milano. De-a lungul timpului a castigat numeroase distinctii, iar in 2007 a fost laureata a Concursului International George Enescu, fiind, de altfel, cea mai tanara premianta.

Samsung continua si in acest an demersul sustinerii valorilor romanesti ca partener al festivalului international de muzica George Enescu.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.