Samsung a relansat aplicatia #TomorrowMe cu un concurs si o caravana nationala

Samsung - TomorrowMe Samsung Electronics Romania continua, pentru cel de-al saptelea an consecutiv, programul  educational „TomorrowMe” relansand aplicatia vocationala intr-o noua varianta. Anul acesta, TomorrowME aduce si mai multe informatii pentru explorarea meseriilor viitorului si cum vor evolua competentele pentru o serie de specializari in urmatorii 10 ani. Programul vine si cu o surpriza pentru elevii de liceu: toti cei care testeaza aplicatia si completeaza testul vocational au sansa de a castiga unul dintre cele sase dispozitive de realitate virtuala Samsung Gear VR, ce vor fi oferite prin tragere la sorti. Cate un premiu este alocat fiecarui profil vocational in parte: realist, investigativ, artistic, social, antreprenorial si pragmatic.

2016 Sabina Stirb- SamsungEducatia este un subiect important pe agenda zilei, in contextul in care abilitatile si competentele necesare pentru locurile de munca, asa cum vor arata acestea in urmatorii ani, se afla intr-o continua transformare, astfel ca in cadrul Samsung ne-am propus sa lucram la corelarea aptitudinilor pe care le dobandesc elevii de astazi cu cele necesare adultilor de maine. Tocmai de aceea, anul acesta aducem prin aplicatia #TomorrowMe o proiectie catre viitor pentru trei meserii care se vor regasi cu siguranta in alegerile tinerilor de peste 10 ani: profesor, inginer si programator. Suntem incantati ca impreuna cu partenerii nostri putem aduce informatii relevante despre felul in care acestea vor evolua. Totodata, ca lider tehnologic, continuam traditia lansata anul trecut de a veni cu continut 360, in contextul in care acesta este din ce in ce mai apreciat”, a declarat Sabina Stirb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager pentru Europa de Sud Est in cadrul Samsung Electronics.

Astfel, noua versiune a aplicatiei #TomorrowMe include, in 2017, trei clipuri in format 360o  in care AngelaSamsung TomorrowMe Dimisca, profesor in cadrul programului Teach for Romania, Silvia Stegaru, co-fondator Codette si sustinator al meseriei de programator in randul femeilor, precum si membrii echipei de robotica AutoVortex vorbesc despre ce ii motiveaza in cariera si despre felul in care meseria lor se va schimba in urmatorii 10 ani.

Noua versiune a aplicatiei vocationale #TomorrowMe a fost deja prezentata elevilor in cadrul unor evenimente speciale ce au avut loc la Colegiul National Bilingv George Cosbuc si Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti. In cadrul acestor evenimente, elevii au aflat despre cum vor arata provocarile din carierele lor in urmatorii ani de la Sorina Alexandru, Employer Branding Coordinator in cadrul eJobs, Cristian Oana, programator, angajat intr-o companie internationala cu birouri in Bucuresti, Montreal, Skopje si Tel Aviv, si reprezentanti ai organizatiei Teach for Romania. Elevii au fost curiosi sa afle cum vor evolua meseriile de profesor si programator si ce ii motiveaza pe cei prezenti in fiecare zi.

Odata cu inceperea anului scolar 2017 – 2018, astfel de intalniri vor fi organizate in mai multe licee din tara. Caravana Samsung „TomorrowMe” desfasurata in parteneriat cu eJobs si Teach for Romania le va oferi elevilor posibilitatea de a explora profesii variate intr-o era digitalizata, precum si competente pe care trebuie sa le dezvolte pentru cariera pe care o doresc. 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.