Samsung aduce la Festivalul George Enescu 3 experiente digitale inovatoare

dARe by Samsung_George enescuSamsung este de trei ani partener de inovatie al Festivalului George Enescu, marcat prin elementele de tehnologie de ultima ora care amplifica efervescenta spectacolelor si a tuturor programelor asociate.

Editia din acest an se anunta ca fiind cea mai extinsa din istoria festivalului, cu peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii care vor urca pe scena si 84 de concerte si recitaluri.

„Pozitia noastra de partener pentru inovatie ne onoreaza, dar ne si determina sa aducem elemente de tehnologie de ultima generatie in cadrul Festivalului George Enescu. Mai mult, in calitate de brand care sustine inovatia in domeniul cultural, ne  bucuram sa le oferim oamenilor experiente digitale, cu ajutorul carora acestia beneficieza de toata amploarea si efervescenta Festivalului George Enescu”, a declarat Simona Panait, Marketing Director Romania & Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics Romania.

Samsung completeaza experienta participantilor la festival cu 3 experiente digitale inovatoare, punand in valoare dimensiunile culturale ale festivalului prin AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality) si o aplicatie dedicata.

AR: Festivalul George Enescu prinde viata cu o bancnota!

Samsung aduce magia festivalului dincolo de limitarile fizice ale salilor de spectacol. Ca omagiu marelui compozitor George Enescu, dar si pentru a ilustra felul in care tehnologia poate crea experiente muzicale memorabile, Samsung faciliteaza accesul la toate reprezentatiile din programul festivalului, prin intermediul realitatii augmentate.

Orice bancnota de 5 lei devine un portal catre universul fascinant al concertelor clasice prin simpla scanare a acesteia cu aplicatia dARe by Samsung, disponibila gratuit in Google Play si App Store. Scanarea bancnotei ofera instant, prin live streaming, acces la spectacolele disponibile pe toata durata festivalului.

Pe perioada festivalului, sunt disponibile doua experiente distincte: accesul prin live streaming la spectacolele disponibile, dar si o experienta in realitate augmentata, in afara orelor de spectacol. 

VR: Realitati virtuale spectaculoase intr-o vizita a caselor memoriale George Enescu

Patru dintre casele memoriale ale maestrului George Enescu (Liveni, Dorohoi, Sinaia si Bucuresti) vor putea fi „vizitate” chiar in holul Salii Palatului, cu ajutorul expozitiei digitale permanente „Enescu 360”.

Experienta este destinata doar participantilor in festival, insa expozitia digitala „Enescu 360” este disponibila publicului larg, accesand: http://muzeulmuzicii360.ro.

Devenita expozitie permanenta in cadrul Muzeului National „George Enescu”, inca din 2016, expozitia digitala „Enescu 360” se adreseaza tuturor pasionatilor de muzica, arta si tehnologie.

Vizitatorii si utilizatorii dornici sa aiba parte de experiente noi de vizitare si de invatare pot explora lumea lui George Enescu si mostenirea sa culturala cu ajutorul device-urilor Samsung Gear VR. Astfel, prin intermediul tehnologiei de top, casele maestrului – Casa Memoriala George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, Muzeul National George Enescu din Sinaia si Muzeul National ”George  Enescu” din Bucuresti pot fi vizitate din exteriorul acestora, dar si din interior, utilizatorii putand parcurge holurile si camerele, putand interactiona cu obiectele si exponatele din colectiile personale ale compozitorului. De asemenea, expozitia in Gear VR permite accesul la cateva documente rare, printre care si Testamentul lui George Enescu.

Aplicatia Enescu Experince, powered by Samsung

In cadrul parteneriatului de traditie cu Festivalul George Enescu, Samsung lanseaza aplicatia Enescu Experience, un mijloc valoros de a facilita informarea publicului si a asigura accesul la intreaga gama de evenimente.

Disponibila gratuit in Google Play si App Store, Enescu Experience cuprinde atat cele peste o suta de concerte care fac parte din festival, cat si programele conexe. Permitand localizarea telefonului, utilizatorii vor primi notificari despre evenimentele din apropiere, fiecare dintre acestia putand chiar stabili si trasee pentru a naviga catre diferite puncte de pe harta.

Aplicatia include detalii despre fiecare eveniment si link-uri pentru programarea participarii.

Samsung isi reintareste pozitia de facilitator de experiente, ilustrand cum inovatia in domeniul cultural poate imbogati si amplifica experienta de festival, intr-un mod facil si inovator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.