Samsung Electronics ajuta 8000 de liceeni sa-si descopere cariera potrivita

SAMSUNG Caravana Educationala TOT_2013Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, continua si in acest an programul educational „Trends of Tomorrow”. In cadrul caravanei, aproximativ 8000 de elevi vor putea afla care este cariera potrivita pentru ei, vor primi recomandari de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care le aleg, precum si consiliere in planificarea educationala si profesionala. Cavarana Samsung Trends of Tomorrow se va desfasura in doua etape (primavara si toamna) si va ajunge in 10 orase ale tarii. In perioada 23 aprilie – 16 mai, elevii Samsung_Caravana_Trends of Tomorrow02din clasele a X-a si a XI-a din Timisoara, Arad, Oradea, Baia Mare si Bistrita vor fi primii care vor afla care sunt optiunile de cariera care se potrivesc cel mai bine pentru viitorul lor.

Mihaela Stanoiu, Responsabil CSR in cadrul Samsung Electronics RomaniaTraim intr-o lume aflata in continua schimbare. Job-uri de azi sunt din ce in ce mai variate si mai complexe, iar aptitudinile digitale au devenit o componenta esentiala pentru o cariera de succes. Astfel, este fundamental ca elevii sa-si aleaga cariera intr-un mod SMART, tinand cont atat de interesele si personalitatea lor, cat si de cerintele de pe piata muncii. Acesta este si scopul caravanei Samsung Trends of Tomorrow in acest an – sa le oferim elevilor oportunitatea de a afla ce cariera li se potriveste cel mai bine si ce abilitati digitale sunt necesare in profesia alesa”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

In Romania, conform unui studiu publicat de ARACIS in 2012, 80% dintre absolventi lucreaza in alt domeniu decat acela pentru care s-au pregatit, iar 75% dintre aceia care au absolvit o institutie superioara de invatamant nu sunt multumiti de profesia aleasa. In acest context, consilierea adecvata in cariera devine un punct cheie pentru viitorul profesional al generatiei actuale de elevi care tinde sa se ghideze mai mult dupa informatiile primite de la familie sau de la cunoscuti.

Pentru ca digitalizarea este o componenta esentiala in fiecare domeniu de activitate, in completarea tipurilor de cariere potrivite lor, elevii vor primi si recomandari de aptitudini digitale, dezvoltate in parteneriat cu eJobs, pentru a-si putea dezvolta din timp competentele necesare domeniilor pe care vor sa le urmeze in viitor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.