Samsung Electronics va inlocui ambalajele din plastic cu hartie si alte materiale sustenabile

Samsung Electronics to Replace Plastic Packaging with Sustainable MaterialsSamsung va inlocui, incepand din acest an, toate ambalajele utilizate in prezent pentru produsele si accesoriile sale (de la telefoane mobile, tablete, dar si electrocasnice) cu materiale durabile din punct de vedere ecologic, cum ar fi plastic si hartie reciclate.

Pentru telefoanele mobile, tablete si produsele portabile, Samsung va inlocui materialele plastice utilizate pentru accesoriile de suport cu matrite de celuloza, iar pungile folosite pentru a impacheta accesoriile cu materiale ecologice. Samsung va schimba si designul incarcatorului telefonului, schimband exteriorul lucios cu un finis mat si va elimina foliile de protectie din plastic, reducand astfel utilizarea plasticului.

Astfel, pana in 2030, Samsung intentioneaza sa utilizeze 500 mii tone de plastic reciclat si sa colecteze 7,5 milioane de tone de produse uzate (ambele cumulate din 2009).

Samsung Electronics ia cuvantul in ceea ce priveste abordarea problemelor de mediu cu care se confrunta societatea in prezent, cum ar fi epuizarea resurselor si deseurile de plastic. Ne angajam sa reciclam  si sa minimizam cat mai mult poluarea provenita din fabricarea produselor noastre. Vom folosi materiale cat mai sustenabile si prietenoase cu mediul, chiar daca acest lucru presupune o crestere a costurilor”, a declarat Gyeong-bin Jeon, presedinte al Samsung’s Global Customer Satisfaction Center.

Pungile de plastic folosite pentru a proteja suprafata aparatelor de uz casnic, cum ar fi televizoarele, frigiderele, aparatele de aer conditionat si masinile de spalat, precum si alte aparate de bucatarie vor fi inlocuite de asemenea cu pungi care contin materiale reciclate si bioplastice, care sunt facute din deseuri plastice si din combustibili nefosili, cum ar fi amidonul sau trestia de zahar.

In ceea ce priveste hartia, Samsung va folosi numai materiale din fibre certificate de organizatii internationale de mediu, cum ar fi Consiliul pentru Administrarea Padurilor (Forest Stewardship Council), Programul pentru Aprobarea Schemei de Certificare Forestiera (Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme) si Initiativa Forestiera Durabila (Sustainable Forestry Initiative) pentru ambalaje si manuale pana in 2020.

In conformitate cu politica economica circulara a companiei, Samsung Electronics a stabilit un plan de implementare pe termen mediu de a utiliza doar materiale din hartie pentru ambalaje, certificate de initiative forestiere pana anul viitor.

1 Response

  1. Raluca spune:

    Este o initiativa foarte buna. Jos palaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.