Samsung: Parteneriat cu Ministerul Educatiei pentru sustinerea invatamantului digital

Samsung_Smart ClassroomSamsung Electronics Romania va inaugura in noul an scolar o noua clasa SMART si va dezvolta un program de instruire dedicat elevilor si cadrelor didactice din liceele incluse in programului educational Smart Classroom. Proiectul vizeaza utilizarea in conditii optime a tehnologiei in cadrul lectiilor interactive. Decizia vine ca urmare a extinderii parteneriatului initiat in anul 2013 cu Ministerul Educatiei Nationale pentru sustinerea invatamantului digital. In cadrul acestui parteneriat au Samsung Smart Classroomfost utilate, in perioada 2013 – 2014, trei clase Smart in licee din Bucuresti, Timisoara si Iasi cu tehnologie de ultima generatie in materie de tablete, E-board-uri, Smart TV.

„Ne bucuram ca vom continua parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale in noul an scolar. TraiSamsung_Parteneriat_MENm intr-o lume tot mai digitala, in care tehnologia are un rol important, cu atat mai mult in domeniul educatiei. Este si motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem sa contribuim la dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerilor, atat de necesare pentru dezvoltarea lor profesionala”, a declarat Joseph Kim, Presedinte al Samsung Electronics Romania.

In anul 2013 a fost inaugurata prima clasa SMART in cadrul Scolii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a doua noi clase de acest fel la Timisoara, in cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Silva” si la Iasi, in cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”.

Smart Classroom ofera o solutie digitala de invatare completa si include atat suport hardware si software, cat si continut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu.

Fiecare clasa digitala este dotata cu 31 de tablete Samsung GALAXY, un E-Board, un Smart TV si doua laptop-uri, iar elevii (de clasa a XI-a si a XII-a) pot studia aici si cursul optional „Succesul profesional”.
Cursul a fost dezvoltat de catre Junior Achievement, iar digitalizarea sa in format HTML a fost facuta de Read Forward. In plus, proiectul Smart Classroom faciliteaza comunicarea in timp real dintre profesori si elevi si incurajeaza schimbul de experienta cu alte licee, printr-o platforma cloud.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.