Samsung Romania a dat startul celei de-a treia editii a competitiei Changeneers

Changeneers_NL_1200x630_v2Samsung Romania si Impact Hub Bucharesti au dat startul celei de-a treia editii a competitie Changeneers.

In cadrul acesteia se ofera o finantare de 10.000 de euro pentru solutia care indeplineste urmatoarele criterii: implica o tehnologie mobila (pot include si componente non-mobile – software sau hardware), are un impact pozitiv si este functionala sau in stadiul de concept validat cu clienti sau prototip la data finalei, 25 iunie 2020.

Initiat in 2017, misiunea Changeneers vizeaza consolidarea unei comunitati tech de impact in Romania. Rolul acesteia este construirea unei retele de inovatori care sa faca schimb de experiente si resurse, sa valideze nevoi si sa creasca ecosistemul, punand astfel bazele schimbarii in bine prin tehnologie.  

“Competitia Changeneers incurajeaza antreprenorii sa se foloseasca de tehnologiile mobile pentru a contribui la schimbarea in bine a societatii. Ajunsa deja la a treia editie, Changeneers este mai mult decat o competitie, a devenit in timp o comunitate care pune la dispozitia celor din program, cunostintele si resursele necesare pentru a  adresa provocarile cu care ne confruntam astazi. Samsung crede foarte mult in aceasta initiativa, pentru ca si misiunea noastra ca brand este aceea de a aduce beneficiile tehnologiei mai aproape de toti oamenii. Totodata credem ca inovatia este menita sa rezolve problemele sociale si sa ajute la construirea unei lumi mai bune. Peste 85 de start-up-uri fac parte deja din familia Changeneers si ne mandrim cu realizari care plaseaza Romania pe harta inovatiei. Intrucat exista foarte mult potential pe piata, Changeneers ofera mentorat, sustinere, webinarii si sesiuni de intalniri pe tot parcursul anului pentru a fructifica acest potential si a contribui la cresterea sustenabila a start-up-urilor cu impact social pozitiv”, a declarat Simona Panait, Director Marketing Samsung Romania si Bulgaria.

 Conditii de participare

In Changeneers se pot inscrie startup-uri tech sau antreprenori din toata tara, care prin activitatea lor aduc un impact pozitiv in domenii precum: viata comunitatii, sanatate, educatie si protectie sociala, mediu inconjurator si energie, accesibilitate, sanse egale de munca sau industria financiara.  De asemenea, o conditie obligatorie este ca la data finalei, antreprenorii sau start-up-urile inscrisi sa aiba un prototip valid.

Ele vor fi selectate avand in vedere criterii precum: impactul solutiei propuse, gradul de inovare, fezabilitate, strategie de vanzari si marketing.

Calendarul programului:

  • Inscrierile se pot face in perioada 29 ianuarie – 13 martie 2020 folosind formularul de pe site-ul Changeneershttps://changeneers.ro/competitie/
  • Preselectia se va face in perioada 16 – 30 martie 2020 sub forma de interviu (telefonic sau in persoana) cu echipele selectate.
  • Echipele selectate vor fi anuntate pe 31 martie 2020. Apoi, ele vor intra intr-un program de invatare accelerata,ce include 2 zile de Bootcamp, webinarii de suport si 2 review board cu mentori care sa le ajute sa-si defineasca modelul de business si sa le pregateasca pentru etapa finala. 
  • Pe 25 iunie 2020 va avea loc finala competitiei din cadrul programului – PitchDay, o zi in care startup-urile finaliste isi prezinta in fata juriului solutiile dezvoltate. Competitia include 2 etape de jurizare – pitching si demonstrarea tehnologiei in fata membrilor juriului.

Din 2017, programul Changeneers reuneste inovatori, pasionati de tehnologie, antreprenori si dezvoltatori de solutii romani care gandesc in viitor la rezolvarea provocarilor de azi. Primele sale 2 editii au insemnat peste 85 de startup-uri inscrise si 24 de finalisti care au sustinut pitch-uri in fata juriului.

Chiar de la lansare, prin programul Changeneers, Impact Hub si Samsung si-au propus sa construiasca cea mai ampla comunitate pentru startup-uri tech cu impact – Comunitatea Changeneers. Aceasta initiativa se regaseste in misiunea programului si anume de a conecta si promova antreprenorii din industrie. Cresterea acestei comunitati este o prioritate atat pentru ecosistem, cat si pentru a inspira si incuraja viitorii antreprenori sociali.

Castigatorii editiilor anterioare au fost: Human Link (2018) si Parking Spotter (2019), solutii care rezolva provocari precum conectivitatea pacientilor cu Alzheimer cu apartinatorii lor, respectiv managementul locurilor de parcare din spatiile comerciale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.