Sandvisul Meserias a strans 22.000 de euro, ce vor fi utilizati pentru dotarea unor scoli profesionale

petrom-sandvisul-meserias_2Prin campania Sandvisul Meserias, OMV Petrom si clientii din statiile Petrom au strans 22.000 de euro: 11.000 de euro direct din pretul de vanzare a sandvisurilor si 11.000 de euro contributia OMV Petrom. Banii vor fi utilizati pentru reabilitarea laboratoarelor auto si de lacatuserie ale Colegiului Auto „Traian Vuia” din Targu Jiu. Liceul care va beneficia de fonduri a fost ales pe baza nevoii materiale si a implicarii in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, in functie de numarul de elevi, de clase de profil si a ratei de promovabilitate a liceului. In atelierele colegiului Traian Vuia nu s-a mai investit din anii ’70.

Suma va fi folosita pentru dotarea de practica ale liceului, de care vor beneficia peste 200 de elevi care se pregatesc sa devina meseriasi. In prezent, acestia invata si isi practica meseria in conditii dificile. De exemplu, bancurile de lucru ale elevilor sunt vechi de 40 de ani. Atelierul se afla intr-o fosta halaColegiul Auto Traian Vuia (6) de prelucrare a lemnului, cu pereti din tabla, fara izolatie, iar multe dintre echipamente nu mai functioneaza. Se vor renova si dota laboratoarele cu echipamente moderne, precum elevatoare sau softuri si testere de diagnosticare auto.

Mona_Nicolici_PetromNu ai cum sa devii meserias profesionist lucrand pe echipamente vechi din anii ’70. Iar asta e, din pacate, o situatie aproape generala in Romania. Ne dorim ca toti romanii sa sprijine si sa inteleaga importanta invatamantului profesional, pentru ca numai asa vom reusi sa avem parte de acei profesionisti de care este atat de mare nevoie!”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

 Cele doua ateliere de practica ale Colegiului Auto „Traian Vuia” din Targu Jiu vor fi reabilitate si dotate pe parcursul acestui an sub indrumarea lui Gabriel Onofrei, presedintele Fondator al Federatiei Romane de Drift si trainer in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, cu o experienta de peste 20 de ani in automobile, racing si tuning. Astfel, elevii vor avea acces la un mediu de practica profesionist, modern si sigur.

Campania Sandvisul Meserias s-a derulat in perioada 30 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017. In cadrul campaniei, a fost creat cu ajutorul unui chef cunoscut – Cezar Munteanu – un sandvis special. Produsul a fost pus la vanzare in peste 200 de statii Petrom cu sprijinul Pleuro Ind S.R.L.. Pentru fiecare sandvis vandut, 5 lei au fost colectati pentru dotarea laboratoarelor scolare: 2,5 din pretul de vanzare si 2,5 lei contributia OMV Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.