SANOFI a lansat campania impotriva diabetului „Castiga pas cu pas”

Grupul Sanofi a lansat, cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, campania “Castiga pas cu pas – impreuna ajungem mai departe”. Campania promoveaza practicarea de exercitii fizice regulate ca metoda dovedita de preventie a diabetului si a complicatiilor acestuia.

Campania este structurata in doua etape si se adreseaza atat celor care sufera de diabet, cat si publicului larg. Prima etapa se va desfasura in 15 centre de diabet din 14 orase ale tarii: Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Vaslui. In fiecare dintre aceste centre, pacientii cu diabet, selectati de medici pe baza riscului ridicat de a dezvolta complicatii, vor primi pedometre puse la dispozitie de companie. A doua etapa vizeaza publicul larg, romanii fiind invitati sa faca miscare si sa intre pe site-ul campaniei pentru a-si inregistra eforturile fizice.

„Diabetul a devenit o problema majora de sanatate, care afecteaza tot mai multi oameni. Potrivit estimarilor actuale, 366 de milioane de persoane din intreaga lume au diabet, iar numarul acestora este in crestere. Exista medicamente eficiente si sigure care trateaza diabetul si le permit pacientilor sa duca o viata normala. Avand insa in vedere cresterea continua a numarului de cazuri noi, este evident ca trebuie sa facem mult mai mult pentru a educa oamenii despre cum pot preveni si gestiona diabetul de tip 2. Stilul de viata sanatos, bazat pe o dieta adecvata si exercitii fizice, aduce o plus valoare chiar si in managementul diabetului zaharat tip 1, ajutand la mentinerea sub control a glicemiei”, a declarat Riccardo Perfetti, Vice President Medical Affairs Sanofi Diabetes.

Numai in Bucuresti, aproximativ 200.000 de persoane sufera de diabet zaharat, dintre care peste 250 sunt copii. Specialistii estimeaza ca in mai putin de 20 de ani unul din 12 oameni va suferi de diabet la nivel mondial. In prezent, diabetul provoaca 3,2 milioane de decese in fiecare an la nivel mondial.

 

1 Response

  1. Preventia este mult mai importanta decat vindecarea. Haideti sa castigam impreuna PAS CU PAS. Felicitari Sanofi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.