Santierul Naval Damen Galati sustine programele Fundatiei Inima de Copil

Santierul Naval Damen GalatiSantierul Naval Damen Galati a devenit sponsor unic pentru anul 2015 al Fundatiei Inima de Copil, directionand  o parte din cei 20% din impozitulpe profit catre programele organizatiei. Acestea includ programele de Scoala dupa Scoala, desfasurate in scolile gimnaziale nr. 22 “Dimitrie Cantemir” din orasul Galati si nr. 2 “Gh.Petrascu” din orasul Tecuci, si Centrul de zi pentru copii in dificultate din comuna Pechea. In plus, Santierul vaSantierul Naval Damen Galati 2 sustine si  programul de consiliere pentru prevenirea abandonului scolar pe care organizatia il desfasoara in 4 scoli din judet.Peste 150 de copii, din familii in dificultate si care au nevoie de sustinerea educatiei scolare pentru o dezvoltare normala, vor beneficia in urma acestei colaborari.

In programele de tip scoala dupa scoala si centre de zi copiii au parte de asigurarea unui program complet pentru efectuarea temelor, masa, asigurarea de rechizite, activitati extrascolare si de dezvoltare a copiilor.Acesta este combinat cu un program de consiliere si suport desfasurat in colaborare cu scoli din Galati, Tecuci, dar si comunele Pechea si Frumusita.

De asemenea, va fi asigurata participarea copiilor in tabere de vara pentru copii care nu si-ar permite astfel de vacante. In plus, exista si un program de burse speciale destinat unui numar de 10 copii din clasele I-VIII din mediul rural cu rezultate foarte bune la invatatura si posibilitati materiale foarte reduse, selectati de organizatie in colaborare cu primariile si scolile din judet.

Programul pentru imbunatatirea a accesului la educatie si de prevenire a abandonului scolar si familial derulat de Fundatia Inima de Copil reprezinta o investitie totala anuala de peste 130.000 euro. La aceasta suma se adauga si fondurile necesare pentru programul de integrare si recuperare pentru copii sau tineri cu dizabilitati sau cu intarzieri in dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.