Schneider Electric a contribuit la construirea celui mai eficient energetic centru de date din lume

Schneider Electric - Green Mountain Data Center..Compania Schneider Electric a colaborat cu Green Mountain AS pentru a construi cel mai prietenos cu mediul si eficient energetic centru de date din lume, in Norvegia. Green Mountain Data Center este situat intr-un fost depozit de munitie al NATO din localitatea Rennesoy, adanc in interiorul unui munte, langa un fiord novergian, fapt care ii permite accesul la energie electrica la costuri reduse. In cadrul acestui proiect, Schneider Electric este responsabila de intreaga infrastructura IT. De asemenea, Schneider Electric si Green Mountain au construit, recent,Schneider Electric - Green Mountain Data Center un alt centru de date la Rjukan, un sit industrial istoric din Norvegia.

Arild Bjorkedal, Vice President End User ITB & Energy, Schneider Electric„Cantitatea de date utilizate se dubleaza din doi in doi ani si, in prezent, reprezinta 2% din emisiile de dioxid de carbon la nivel mondial. Aceasta provocare ne-a determinat sa ne implicam in proiectul inovator Green Mountain, care contribuie la transformarea lumii intr-un mediu mai verde”, a adaugat Arild Bjorkedal, Vice President End User/ITB & Energy, Schneider Electric.

Green Mountain Rennesoy este format din sase camere care pot fi accesate printr-un tunel lung de 100 de metri sapat in inima muntelului. Gradul inalt de Rennesoysecuritate al locatiei este garantat, iar centrul de date este construit la standarde de nivel inalt si in conformitate cu cerintele Uptime Institute pentru certificarea Tier III si, in multe aspecte, cu nivelul Tier IV. In prezent, proiectul se afla in proces de obtinere a certificarii Uptime Institute.

Centrul de date este alimentat cu energie de la numeroasele hidrocentrale din zona. Mai mult, Schneider Electric si Green Mountain AS au creat un sistem de climatizare care utilizeaza efectul de gravitatie pentru a aduce apa rece din fiord in statia de climatizare a centrului de date, fara a consuma energie electrica. La niveluri de sub 75 de metri in adancime, temperatura apei este stabila in timpul anului, de 8 grade Celsius, iar apa utilizata pentru racirea centrului de date este adusa de la 100 de metri adancime. Solutia de racire (care include statia de climatizare, pompele si conducta pentru apa rece) ofera o solutie redundanta si independenta de conditiile de mediu. De asemenea, nu sunt generate gaze de refrigerare, iar simplitatea sistemului asigura o solutie robusta.

Norvegia este locul ideal pentru a construi centre de date verzi. Cu peste 98% din electricitate provenind din surse hidro si avand ca valoare centrala sustenabilitatea, Norvegia este cel mai mare producator de hidroenergie din Europa, oferind, de asemenea, un cadru politic, legislativ si financiar stabil pentru investitii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.