Schneider Electric a dotat un laborator al Colegiului Tehnic Energetic

Schneider Electric, companie specializata in managementul energiei, a contribuit la modernizarea Colegiului Tehnic Energetic Bucuresti, prin dotarea cu echipamente electrice moderne a unui laborator tehnic. Initiativa face parte dintr-un parteneriat de lunga durata cu aceasta institutie de invatamant, care a constat nu doar in echiparea cu instalatii, ci si in oferirea de cursuri de formare a cadrelor didactice de specialitate. Parteneriatul dintre Schneider Electric si Colegiul Energetic din Capitala se deruleaza in cadrul proiectului POSDRU „Imbunatatirea calitatii educatiei si formarii profesionale prin retele parteneriale”, in care sunt implicate sase unitati scolare de profil din tara, al carui scop este pregatirea tinerilor pentru insertia eficienta pe piata muncii.

„Dorim sa sustinem sistemul de invatamant din Romania in demersul de a pregati tineri care sa corespunda cerintelor actuale de pe piata muncii, iar aceasta pregatire nu poate avea loc decat in spatii modern echipate, care sa raspunda nevoilor lor de educatie si realitatilor de pe piata muncii. De aceea, Schneider Electric se implica activ in facilitarea accesului tinerilor romani la tehnologie de ultima generatie”, a declarat Petre Butu, Vicepresedinte Schneider Electric Romania.

Colaborarea dintre Schneider Electric si Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti a inceput in anul 2008, cand compania a contribuit la dotarea laboratorului de masurari electrice si electronice cu machete functionale care ii ajuta pe elevii din anii terminali sa inteleaga mai bine partea aplicativa a distributiei electrice sau a automatizarilor. Cu ajutorul acestor aplicatii, tinerii invata cum functioneaza o instalatie de automatizare, imbunatatind astfel aplicabilitatea practica a cunosintelor teoretice dobandite de-a lungul anilor de studiu. In plus, pentru a putea utiliza automatele programabile si echipamentele furnizate la nivel optim, cadre didactice ale Colegiului Energetic au beneficiat de un training organizat de Schneider Electric la sediul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.