Schneider Electric a lansat un nou program de lupta impotriva saraciei energetice

Schneider Electric a lansat un program de lupta impotriva saraciei energetice, ce are ca obiectiv combaterea decalajelor de energie din intreaga lume. Primele actiuni din cadrul acestui program se vor concentra pe trei directii principale, respectiv: constientizarea si educarea populatiilor defavorizate cu privire la managementul energiei prin parteneriate cu asociatii care lupta impotriva saraciei energetice; investitii in intreprinderi sociale si comunitare concentrate pe obtinerea unor conditii de viata mai bune prin intermediul energiei curate si eficiente si dezvoltarea unei oferte dedicate si bine orientate pentru oamenii care se confrunta cu saracia energetica, pentru a-i ajuta sa-si masoare consumul de energie si sa dobandeasca obisnuinte de economisire a energiei pe termen lung.

“Utilizam inovatia pentru a reduce decalajul de energie pe care il putem vedea in intreaga lume. Desi o treime din locuitorii planetei beneficiaza de energie sigura si accesibila, 1,3 miliarde de oameni nu au in continuare acces la electricitate si exista sute de milioane de persoane, in tarile dezvoltate, ale caror facturi la electricitate ii imping intr-o situatie de saracie energetica. Schneider Electric si-a stabilit ca obiectiv furnizarea de solutii inovatoare pentru a combate ambele probleme, iar aceasta prioritate este centrul responsabilitatii sale economice si sociale”, a declarat Jean-Pascal Tricoire, Presedinte si CEO al Schneider Electric.

In ceea ce priveste initiativele pentru accesul la energie, angajatii si pensionarii Schneider Electric vor avea posibilitatea de a participa la aceste programe de combatere a saraciei energetice. Acestia vor primi misiuni din partea Asociatiei Profesorilor Schneider Electric, care a fost infiintata in anul 2012 pentru a stimula voluntariatul in randul personalului calificat al companiei.

Acest nou angajament al companiei este derulat in paralel cu Programul BipBop de acces la energie, derulat inca din 2009. Prin intermediul acestuia, 1,7 milioane de locuinte din noile economii au obtinut acces la energie sigura, accesibila si curata cu ajutorul solutiilor Schneider Electric, peste 25.000 de oameni au fost instruiti in managementul energiei, iar fondul de investitii dedicat a investit in trei companii din Africa si India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.