Schneider Electric – in Top 100 al celor mai sustenabile corporatii din lume in 2015

Schneider_Electric_Access_to_Energy_2013Compania Schneider Electric ocupa locul al 9-lea Topul 100 al celor mai avansate corporatii din lume in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila (Indicele „Global 100”) in 2015. Clasamentul este realizat anual de Corporate Knights, o companie canadiana de media si consultanta pentru investitii. Companiile incluse in topul Global 100 au inregistrat cele mai bune performante de dezvoltare sustenabila in sectorul lor de activitate si au fost selectate dintr-o baza initiala de 4.609 companii listate, cu o capitalizare bursiera de cel putin 2 miliarde de dolari (USD). Clasamentul este stabilit pe baza a 12 indicatori cantitativi de sustenabilitate, inclusiv suma veniturilor compSchneider-Electric_Perfrormanta_Sustenabilitate1aniei realizate pe unitatea de energie consumata sau rata de prejudiciu pentru intreruperea activitatii

Jean-Pascal Tricoire_Presedinte si CEO al Schneider ElectricSchneider Electric se claseaza intre primele 10 companii din acest top pentru al doilea an consecutiv, aceasta reprezentând o puternica recunoastere a angajamentului nostru continuu in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila. Zilnic, Schneider Electric incearca sa demonstreze ca interesele economice, sociale si de mediu sunt convergente. Pentru a avea un impact semnificativ si pentru a initia schimbari durabile, este necesara masurarea performantelor. De aceea, Schneider Electric are stabilite obiective specifice si isi masoara rezultatele in fiecare trimestru cu ajutorul barometrului Planeta & Societate”, a declarat Jean-Pascal Tricoire, Presedinte si CEO Schneider Electric.

Schneider Electric utilizeaza barometrul Planeta & Societate de peste 10 ani pentru a-si masura performantele in materie de sustenabilitate. Acest barometru creat de companie in anul 2005 include obiective stabilite pentru o perioada de trei ani si rezultate trimestriale in functie de anumiti indicatori cheie de performanta, pe baza carora performantele sunt notate cu punctaje de la 1 la 10. Cu fiecare program de companie, Grupul stabileste un nou barometru Planeta & Societate. Pentru 2012-2014 compania si-a depasit deja obiectivul de 8/10, obtinand punctajul 9,20 in trimestrul al treilea din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.