Schneider Electric, nominalizata in topul celor mai etice companii din lume

Schneider Electric The Hive 2011 07 18Compania Schneider Electric a fost nominalizata pentru al saselea an consecutiv in topul celor mai etice companii din lume, in cadrul raportului World’s Most Ethical Companies. Clasamentul a fost realizat de Institutul Ethisphere, liderul global in definirea si dezvoltarea standardelor practicilor in etica de business. Pentru Schneider Electric, etica si guvernanta reprezinta factori-cheie pentru crestere si competitivitate. Acestea sunt administrate prin Principiile de Responsabilitate, un set de instructiuni desemnate sa asigure angajatilor grupului un cadru de referinta pentru un comportament responsabil. Documentul a fost formulat in conformitate cu principiile de guvernanta ale companiei, cele 10 principii ale Global Compact, Declaratia Universala a Drepturilor Omului si standardele internationale de munca. Documentul “Principiile noastre de Responsabilitate” a fost tradus in 30 de limbi si transmis catre toti angajatii Grupului.

Jean-Pascal Tricoire_Presedinte si CEO al Schneider ElectricSuntem mandri de aceasta recunoastere, avand in vedere ca noi privim dincolo de litera legii si demonstram cele mai inalte standarde de calitate adaptate la valorile organizatiei noastre. Punand la dispozitia publicului informatii care confirma principiile etice ale business-ului nostru, garantam un context transparent pentru clientii nostri si, in acelasi timp, aducem beneficii atat planetei, cat si societatii”, a declarat Jean-Pascal Tricoire, Presedinte & CEO, Schneider Electric.

De asemenea, programul „Dinamica de responsabilitate si etica” ofera angajatilor Schneider Electric suport in rezolvarea oricaror dileme de natura etica ce pot aparea. Programul este comunicat in mod regulat si revizuit intern, iar de la inceputul anului 2015 serveste drept un indicator al performantelor etice in Barometrul Planeta & Societate, care masoara realizarile companiei in ceea ce priveste sustenabilitatea. La finalul anului 2015, acest indicator se afla mult peste target, intrucat 88% din entitatile Schneider Electric au trecut evaluarea, obiectivul pentru sfarsitul lui 2017 fiind obtinerea unui procent de 100%.

Prin intermediul raportului World’s Most Ethical Company, Institutul Ethisphere onoreaza in mod public acele companii care au demonstrat etica in leadership in industriile lor, folosind conduita etica drept generator de profit si diferentiator competitional. Evaluarea raportului se bazeaza pe cadrul propriu al Institutului Ethisphere, Ethics Quotient, ce foloseste un chestionar comprehensiv pentru a cuprinde date individuale intr-o maniera consistenta si standardizata. In 2016, 131 de companii au fost desemnate ca avand standarde inalte de etica, reprezentand 53 de industrii din 21 de tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.