Schneider Electric – proiect de eficienta energetica pentru 94 de supermarketuri Carrefour

Schneider Electric Center of Excelence_2014Schneider Electric Romania a dezvoltat un proiect de eficienta energetica pentru Carrefour. In cadrul acestuia au fost implementate solutii de eficienta energetica atat in cele 94 de supermarketuri, cat si la nivelul intregii retele de hypermarketuri Carrefour, cu beneficii imediate privind reducerea consumului de energie electrica si, implicit, a costului, cresterea confortului si a sigurantei utilizatorilor si reducerea impactului asupra mediului. In urma implementarii cu succes, intr-o prima faza, a solutiei StruxureWare Power Monitoring pentru cele 94 de supermarketuri, Carrefour si Schneider Electric au decis extinderea proiectului prin implementarea arhitecturii EcoStruxure pentru intreaga retea de hypermarketuri. Astfel, au fost generate pentru Carrefour o serie de beneficii la nivel de business, precum reducerea  cheltuielilor operationale prin scaderea consumului de energie electrica, reducerea  cheltuielilor de capital prin scaderea costurilor de cablare, instalare si operare asociate cu sistemele integrate de cladiri, cresterea valorii activelor, asigurarea unei valori sustenabile si a unor costuri reduse pe durata ciclului de viata a cladirii.

Florentina Totth, Presedinte Schneider Electric Romania„Eficienta energetica se afla in centrul tuturor activitatilor Schneider Electric, de aceea ne dedicam proiectelor care ajuta companiile sa-si optimizeze consumul de energie electrica si sa-si reduca astfel costurile cu energia. Implementarea de solutii eficiente si inovatoare pentru Carrefour, unul dintre principalii jucatori din piata de retail din Romania, a reprezentat pentru noi o provocare careia i-am raspuns cu incredere si entuziasm, datorita expertizei vaste in zona de eficienta energetica dobandite de Schneider Electric la nivel international si local”, a declarat Florentina Totth, Country President Schneider Electric Romania si Republica Moldova.

Caracteristicile principale ale solutiei StruxureWare Power Monitoring includ monitorizarea consumului total de energie electrica in functie de tipurile de sarcina (refrigerare, iluminare, HVAC) si accesul in timp real la informatii si rapoarte pe serverul Carrefour, utile pentru a decide cele mai potrivite actiuni de economisire a energiei. Aceasta solutie digitala permite gestionarea de locatii multiple si foloseste o interfata simpla, intuitiva pentru diverse categorii de utilizatori.

florin.capatana„Ca parte a strategiei sale de dezvoltare durabila, Carrefour Romania se implica in initiative care au drept scop protejarea mediului inconjurator, implementand, alaturi de partenerii sai, sisteme de reducere a resurselor folosite pentru operatiunile zilnice. Astfel, solutia propusa de Schneider Electric pentru eficientizarea consumului de energie a venit in completarea acestei strategii, rezultatele fiind imbucuratoare”, a declarat Florin Capatana, Director Dezvoltare Durabila si Relatii Institutionale Carrefour Romania.

Alte beneficii ale implementarii acestui proiect in supermarketurile si hypermarketurile Carrefour vizeaza oamenii si mediul. Spre exemplu, solutiile furnizate de Schneider Electric creeaza un nivel mai ridicat de confort, siguranta si productivitate, asigurand un mediu sigur si sanatos, cu un climat interior de inalta calitate si cu posibilitatea de a gestiona usor climatul si iluminatul. De asemenea, aceste solutii contribuie la reducerea consumului de energie electrica si a emisiilor de dioxid de carbon si imbunatatesc perceptia publicului, a pietei si a managementului asupra business-ului Carrefour prin reducerea impactului asupra mediului inconjurator si atingerea obiectivelor de CSR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.