Schneider Electric si Microsoft – parteneriat pentru reinventarea viitorului oraselor

Schneider Electric a incheiat un parteneriat cu Microsoft prin care se angajeaza sa colaboreze la dezvoltarea proiectului CityNext, o initiativa destinata sa ajute guvernele, mediul de afaceri si cetatenii sa reinventeze viitorul oraselor. Asta in conditiile in care mai mult de jumatate din populatia lumii locuieste in zone urbane si se estimeaza ca pana in 2050 acest procent va ajunge la aproximativ 70%. Aceasta migratie permanenta creeaza oportunitati fara precedent, dar intensifica, de asemenea, problemele legate de infrastructura invechita, riscurile pentru sanatatea si siguranta publica, poluare, criminalitate si trafic. Prin initiativa CityNext, Microsoft si Schneider Electric vor ajuta liderii sa fie inovatori utilizand mai putine resurse, combinand puterea tehnologiei cu idei inventive pentru a conecta guvernele, mediul de afaceri si cetatenii cu servicii urbane care cresc nivelul de eficienta, reduc costurile si stimuleaza un mediu mai sustenabil. Toate acestea pot oferi comunitatilor oportunitati de prosperitate pentru membrii lor.

“Participarea noastra la Microsoft CityNext demonstreaza increderea ca o colaborare intre jucatorii din industrie este esentiala in a ajuta orasele sa devina mai eficiente, locuibile si sustenabile. Combinatia dintre solutiile Microsoft si portofoliul nostru larg de solutii, software si servicii va ajuta orasele sa isi imbunatateasca eficienta infrastructurilor urbane, asigurand astfel servicii publice mai bune si facand posibile servicii noi si inovatoare pentru oras si locuitorii sai. A face orasele mai inteligente necesita o profunda transformare a modelelor existente. Abordarea colectiva, prin implicarea cetatenilor, a autoritatilor, a mediului de afaceri local si global, precum si a mediului academic transforma acest obiectiv in realitate”, a declarat Charbel Aoun, Senior Vice President pentru Smart Cities in cadrul Schneider Electric.

Schneider Electric ofera eficienta urbana, solutiile companiei facand mai eficienta infrastructura de energie, apa, transport, cladiri si servicii a unui oras. Aceste solutii pot fi integrate pentru a crea noi servicii si a adauga valoare oraselor si cetatenilor.

“Suntem incantati de parteneriatul cu Schneider Electric pentru CityNext. Pentru Microsoft, clasarea oamenilor si a partenerilor pe primul loc in initiativele sale este o prioritate, iar CityNext se inscrie acestei abordari. Chiar daca orasele simt tensiunea provocarilor economice, noi credem ca o noua era a inovatiei le va oferi oamenilor oportunitati de utilizare a tehnologiei pentru a realiza ceea ce nu au crezut vreodata ca este posibil. Suntem inspirati de ecosistemul nostru divers de parteneri si stim ca, lucrand impreuna, putem ajuta orasele sa-si atinga potentialul maxim”, a declarat Laura Ipsen, Corporate Vice President  Microsoft Worldwide Public Sector.

Lansata la inceputul lunii iulie 2013, City Next este o initiativa globala destinata sa construiasca “orase inteligente” in intreaga lume. In cadrul acesteia se doreste utilizarea tehnologiei Cloud, a dispozitivelor mobile si a retelelor sociale pentru a ajuta orasele sa devina mai prospere, in ciuda dificutatilor cauzate de declinul urban si cerintele bugetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.