CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Schneider Electric sustine competitia Solar Decathlon Europe

Schneider Electric sponsorizeaza mai mult de jumatate dintre cele 19 case participante la competitia Solar Decathlon, ce se desfasoara intre 14- 30 septembrie, la Madrid. Aceste locuinte sunt construite in doar 10 zile in Villa Sollar, un spatiu amenajat special pentru competitie. Schneider va furniza micro-reteaua de energie si statiile de alimentare, care permit o conexiune electrica sigura intre Villa Solar si serviciile locale de utilitati din Madrid, pe tot parcursul evenimentului. Prin aceasta sponsorizare, Schneider Electric prezinta in conditii reale capabilitatile tehnologiei cerere-raspuns si a sistemelor inteligente de gestionare a energiei. Implicarea Schneider Electric in acest proiect se realizeaza sub diverse forme, de la suport tehnic si instruire pentru integrarea de solutii, pâna la donatii de produse.

„Prin participarea ca sponsor la Solar Decathlon, Schneider Electric isi impartaseste cunostintele si resursele cu noua generatie interesata de provocarile actuale din domeniul energiei. Lucrand cot la cot cu expertii si inginerii Schneider Electric implicati in activitati de cercetare si dezvoltare, studentii pot exploata experienta acestora pentru a crea proiecte competitive si pentru a dobandi competente viabile in managementul energiei”, a declarat Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania.

La editia din 2012 concureaza echipe din tari aflate pe patru continente. Din partea Romaniei a intrat in competitie proiectul Prispa dezvoltat de studenti si profesori din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” si Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Initiata in anul 2002 de Departamentul pentru Energie al Statelor Unite, competitia Solar Decathlon vizeaza recrutarea studentilor din lumea intreaga in proiecte pe durata a doi ani pentru a crea, construi si testa case eficiente din punct de vedere energetic, alimentate cu energie solara. Echipa castigatoare a intregii competitii din acest an va fi cea a carei locuinta consuma cele mai putine resurse naturale si produce o cantitate minima de deseuri pe durata ciclului sau de viata.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.