Schneider Electric sustine echipa romaneasca la competitia Solar Decathlon 2014

Schneider_ Prototip EFdeN, Solar DecathlonSchneider Electric Romania sponsorizeaza echipa romaneasca de studenti care va participa in perioada iunie-iulie la competitia internationala de constructie a caselor sustenabile Solar Decathlon de la Versailles – Franta. Echipa este formata din studenti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucureşti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Acestia dezvolta prototipul de casa solara eficienta energetic EFdeN, a carei particularitate consta in integrarea unui spatiu verde intr-o locuinta eficienta energetic, o adevarata inovatie in acest domeniu. Pentru construirea acestui proiect, Schneider Electric le ofera echipamente si solutii pentru producerea energiei solare, de distributie electrica, de automatizare si de management al consumului de energie prin intermediul standardului KNX si al sistemelor de management al cladirii, precum si o statie rezidentiala de incarcare a vehiculelor electrice. De asemenea, expertii Schneider Electric vor ajuta echipa sa integreze si sa implementeze echipamenteleDetaliu sera EFdeN, Solar Decathlon si solutiile pentru a obtine punctaje cat mai mari.

Florentina Totth, Presedinte Schneider Electric RomaniaEste o performanta importanta pentru Romania sa fie prezenta la aceasta competitie alaturi de tari foarte avansate tehnologic precum SUA, Franta, Spania sau Germania. Suntem alaturi de studentii romani si vom face toate eforturile ce tin de noi pentru ca talentul, spiritul inovator si determinarea lor sa se concretizeze intr-un succes cat mai mare la Solar Decathlon. Ceea ce ne apropie si mai mult de acesti tineri este obiectivul nostru comun de a educa, de a aduce o schimbare de atitudine in ceea ce priveste consumul de energie si de a demonstra ca exista solutii la indemana fiecaruia dintre noi pentru a deveni mai eficienti”, a declarat Florentina Totth, Presedinte Schneider Electric Romania.

EFdeN este singura echipa din Europa Centrala si de Est care concureaza intre cele 20 de echipe calificate direct in finala Solar Decathlon Europe 2014.

Initiata in anul 2002 de catre Departamentul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Solar Decathlon este una dintre cele mai importante competitii dedicate studentilor din lume. Evenimentul are o dubla misiune: educativa, mobilizand studentii in directia cercetarii si dezvoltarii,  dar si stiintifica, promovand inovatiile in domeniul energiei regenerabile. Prototipurile dezvoltate in cadrul competitiei trebuie sa combine cat mai bine aspectele legate de design, accesibilitate, potential mercantil si eficienta. O noutate a editiei de anul acesta a Solar Decathlon este provocarea studentilor pentru a gasi solutii la probleme urbane existente, precum cea a densitatii la nivelul metropolelor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.