Schneider Electric: Tehnologii de management al energiei in cel mai inalt refugiu alpin din Franta

Schneider Electric_Refuge du Gouter 1Schneider Electric a implementat solutii inovatoare de management al energiei in Refuge du Gouter, refugiul alpin aflat la cea mai mare inaltime din Franta. Proiectul este unic in lume atat datorita amplasarii sale, la 3.825 de metri (fiind ultimul refugiu inainte de a ajunge pe Mont Blanc), cat si datorita tehnologiei utilizate. Solutiile tehnice implementate asigura transformarea, distributia si managementul energiei electrice si termice, garantandu-le celor care cauta adapost in acest refugiu o atmosfera de confort si siguranta. Datorita sistemului de control centralizat, operatorul poate superviza instalatiile si monitoriza productia si consumul Schneider Electric Refuge du Gouter Frantade energie in timp real, atat local, cat si de la distanta.

Luc Rémont, Presedinte Schneider Electric Franta„Tinand cont de conditiile extreme in care a fost dezvoltat – vant violent, temperaturi extrem de scazute, o locatie izolata – acest proiect a reprezentat o adevarata provocare umana si tehnica. Specialistii Schneider Electric si-au valorificat tot know-how-ul si intreaga lor experienta pentru a furniza solutii fiabile si consistente. Acest angajament al nostru este aliniat programului Fundatiei Schneider Electric de promovare a dezvoltarii sustenabile, pentru care Refuge du Gouter constituie un proiect emblematic”, a declarat Luc Rémont, Presedinte Schneider Electric Franta.

Refugiul, certificat HQE (Haute Qualité Environnementale – Inalta Calitate a Mediului), consta intr-o cladire de patru etaje cu o structura de lemn imbracata in otel inoxidabil, care poate adaposti pana la 120 de persoane. Constructia este autosuficienta energetic, beneficiind de surse de energie variate, asigurate de panouri solare, un generator de biomasa si acumulatori. Acest proiect exceptional datorita locatiei, altitudinii si naturii constructiei a necesitat un nivel inalt de dedicare din partea tuturor partenerilor pentru a crea o cladire fiabila, eficienta din punct de vedere energetic si cu impact redus asupra mediului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.