Schneider Electric va propune oraselor solutii inteligente cu un puternic impact economic si social

Schneider Electric Center of Excelence_2014Compania Schneider Electric va infiinta in Barcelona primul sau Centru de Excelenta dedicat solutiilor inovatoare destinate oraselor, avand ca misiune reunirea intr-un singur loc a intregului know-how detinut de companie in domeniul oraselor inteligente. Astfel, Schneider Electric va propune oraselor solutii care vor avea un puternic impact economic si social, generand beneficii concrete pentru cetateni. Activitatea Centrului de Excelenta va ajuta la ghidarea si sprijinirea oraselor in transformarea lor cu ajutorul solutiilor inteligente, precum si in dezvoltarea de noi modele de business, ceea ce va duce la un sistem mai eficient Schneider Electric Center of Excelencede gestionare, utilizare si sustenabilitate a spatiilor urbane.

Julio Rodríguez, Executive Vice-President Global Operations Schneider Electric„In urmatorii 40 de ani vom asista la o revolutie tehnologica urbana. Concentrarea tot mai mare a populatiei in centre urbane si insuficienta resurselor vor avea repercusiuni importante asupra mobilitatii, calitatii aerului, serviciilor medicale etc. In prezent, Schneider Electric colaboreaza cu peste 200 de orase in proiecte de management inteligent si, cu ajutorul acestui Centru de Excelenta ne vom consolida capacitatea de a furniza solutii inovatoare destinate oraselor”, a declarat Julio Rodríguez, Executive Vice-President Global Operations Schneider Electric.

Centrul de Excelenta al Schneider Electric va fi amplasat in campusul Smart City amenajat de Municipalitatea Barcelonei in cartierul Sant Marti. Acest centru de cercetare, in care vor lucra 40 de specialisti, va deveni complet operational pana la jumatatea anului 2016. Schneider Electric va imparti acelasi spatiu – o fosta fabrica denumita Ca l’Alier – cu un alt centru de cercetare infiintat de Cisco. Cisco si Schneider Electric sunt primele doua companii care dezvolta astfel de centre in campusul Smart City, incurajand astfel colaborarea si schimbul de experienta.

Angajamentul Schneider Electric in domeniul oraselor inteligente raspunde cererii tot mai mari de solutii noi care pot ajuta orasele sa adreseze intr-un mod eficient si sustenabil problema densitatii populatiei. In plus, Schneider Electric doreste ca Centrul sau de Excelenta din Barcelona sa atraga talentele si initiativele inovatoare. Astfel, in perioada urmatoare, compania va construi colaborari cu universitati de referinta precum IESE Business School (Universitatea din Navarra), unde Schneider Electric are deja o catedra dedicata Sustenabilitatii si Strategiilor de Business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.