Scoala Britanica din Bucuresti a castigat Eco-School Silver Award

Scoala Britanica din Bucuresti (BSB) a primit recent prestigiosul Eco-School Silver Award (Medalia de Argint a Scolilor Eco) pentru angajamentul si reusita de a transforma incinta scolii intr-un loc mai prietenos pentru mediul inconjurator. Premiul, care este acordat anual de catre Fundatia Internationala pentru Educatie Ecologica (FEE), cu sediul in Danemarca, este parte a unui program care implica scoli din 65 de tari din intreaga lume. Fiecare scoala urmeaza un proces de schimbare in sapte pasi si ii indeamna pe elevi sa se implice personal in actiunile ecologice. Eco-School Silver Award a fost obtinut de elevii Scolii Britanice din Bucuresti care au completat cu succes toti cei sapte pasi ai programului FEE pentru o scoala mai “verde”. Actiunile au culminat cu activitatile Saptamanii Eco de la BSB si concursul intern pentru desemnarea Codului Eco al scolii. De mai multi ani, Scoala Britanica din Bucuresti a desfasurat actiuni de reducere a amprentei de carbon, precum si de educare ecologica a copiilor, insa este primul an cand BSB a participat in cadrul programului Scolilor Eco.

“Prin munca si daruirea copiilor si a profesorilor pentru protejarea mediului si conservarea resurselor naturale, am avut posibilitatea de a reduce semnificativ cantitatea de energie pe care o folosim in BSB. Cu toate acestea, nu ne vom multumi cu aceasta reusita si vom continua eforturile noastre in noul an scolar pentru a obtine Medalia de Aur a Scolilor Eco”, a declarat Jo Puddy-Wells, director al Scolii Britanice din Bucuresti.

Actiunile programului “Scolile-Eco” fac parte din initiativa ecologica “Planeta BSB” a Scolii Britanice din Bucuresti, care implica elevii in mod voluntar, crescand totodata gradul de constientizare asupra problemelor de mediu. Initiativele la nivel de scoala includ actiuni, cum ar fi concursul anual de decorare a Pomului de Craciun Eco, Ora Pamantului BSB in luna noiembrie, concursurile de poezie cu tematica de mediu, website-ul “Oamenii Copac”, care ofera sfaturi de mediu si provocari, concursuri de comportamente eco ale elevilor si de arta din materiale reciclabile sau sarbatorirea Zilei Verdi, pe 17 martie. Programul “Planet BSB” se afla sub inaltul patronaj al ASR Printul Nicolae de Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.