SECOM: “Gradina cu remedii” in inima Bucurestiului

gradina-cu-remedii_lucrari-de-amenajare_3Sub soare de septembrie, printre frunzele copacilor din Gradina Botanica, Secom a lansat “Gradina cu remedii”, cea mai importanta initiativa de responsabilitate corporativa a companiei. Proiectul are in vedere amenajarea completa a sectorului de plante medicinale si utile din Gradina Botanica “Dimitrie Brandza”si imbunatatirea colectiei de specii. Prin aceasta initiativa, compania si-a luat angajamentul de a contribui la cresterea gradului de informare privind rolul plantelor pentru sanatate, prin amenajarea unui spatiu cu zeci de specii de plante medicinale, deschis publicului larg, studentilor si elevilor.

Prima etapa a proiectului a cuprins lucrari de toaletare a labirintului verde, format din Buxus Sinensis, care delimiteaza zonele cu plante, precum si o serie de lucrari de curatare si amenajare a spatiului. Terenul a fost acoperit cu o membrana anti-buruieni si decorat ulterior cu un strat de mulch, menit sa asigure o protectie suplimentara impotriva plantelor daunatoare si sa contribuie la pastrarea umiditatii. In plus, toate plantele din cadrul ”Gradinii cu remedii” au fost etichetate, astfel incat vizitatorii sa identifice mult mai usor specia si aria terapeutica pentru care fiecare planta este benefica. In total, anul acesta a fost amenajat un procent de aproximativ 60% din suprafata totala de 1800 mp a sectorului denumit ”Gradina cu remedii”.

In etapa de amenajare urmatoare, planificata sa inceapa in primavara anului 2017, Secom va continua sa sustina lucrarile pentsecom-8-of-30ru restul suprafetei si va acorda suport necesar pentru extinderea colectiei cu noi specii de plante medicinale.

secom-22-of-30Natura ne-a oferit dintotdeauna resurse deosebite pentru sanatate, drept dovada plantele medicinale sunt folosite si astazi cu mult succes. Ideea acestui proiect s-a nascut din dorinta de a facilita accesul publicului la bogatia de resurse pentru sanatate pe care ne-o ofera plantele. Ne dorim ca “Gradina cu remedii” sa devina o resursa educationala atat pentru studentii de la Facultatile de Medicina si Farmacie, cat si pentru copiii sau bucurestenii interesati de fitoterapie. Angajamentul pe care ni l-am luat fata de Gradina Botanica din Bucuresti este unul pe termen lung si vom oferi tot suportul nostru pentru realizarea unui proiect valoros, care sa contribuie la o mai buna cunoastere a rolului naturii in viata noastra,”  a declarat Lucia Costea, managing partner Secom.

Sectorul de plante medicinale si utile a existat inca din anul 1886, din momentul in care Gradina Botanica din Bucuresti a fost amenajata in spatiul din Soseaua Cotroceni. Design-ul sau, sub forma unui labirint, este la fel de vechi precum sectorul in sine. In prezent, peste 300 de specii de specii sunt plantate in acest sector (plante medicinale si plante utile), toate grupate in 26 de segmente, in functie de aria terapeutica sau domeniul in care pot fi folosite, de exemplu: plante pentru afectiunile sistemului cardiovascular, plante pentru metabolism si nutritie, plante pentru imunitate sau plante utilizate in industria cosmetica.

secom-14-of-30In cazul sectorului cu plante medicinale si utile cautam solutii pentru revitalizarea zonei. De aceea, am primit cu bucurie propunerea de parteneriat din partea companiei Secom pentru reamenajarea intregului sector. La scurt timp dupa inceperea colaborarii s-au intamplat minuni: mobilizarea a fost extraordinara, au fost realizate lucrari pe care, fara sprijin, nu am fi reusit sa le facem singuri. Astfel de parteneriate sunt vitale pentru longevitatea Gradinii Botanice, dar sa nu uitam ca depinde de noi toti sa ii pastram frumusetea in timp”, a declarat Conf. dr. Paulina Anastasiu, director al Gradinii Botanice Bucuresti.

La evenimentul de lansare a ”Gradinii cu remedii”  a participat si Tatiana Onisei, Sef Serviciu in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti), care a dezbatut pe baza obiceiurilor de consum ale romanilor in domeniul plantelor medicinale si produselor derivate din acestea.

“Conceptul de medicina integrativa promovat de compania Secom este unul foarte benefic pentru educarea populatiei – oamenii trebuie sa constientizeze importanta consultarii unui specialist atunci cand consuma plante medicinale si produse derivate. Apreciez initativa companiei de a lansa un proiect precum ”Gradina cu remedii”, este foarte important sa intelegem cat de insemnata este educatia in management-ul propriei noastre sanatati”, a declarat Tatiana Onisei, Sef Serviciu in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti)

“Gradina cu remedii” este deschisa in fiecare zi publicului larg si va putea fi vizitata de toti cei care sunt curiosi sa descopere plantele cu rol important pentru sanatatea noastra.

GALERIE FOTO: Secom/ CSRmedia

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.