Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei ajuta tinerii sa invete o meserie

Ambasada Austriei (2)Companiile C&A, Billa, Deichmann, Hervis, Humanic, kika si Telekom Romania sustin campania de educare si constientizare a tinerilor absolventi de gimnaziu, initiata de Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei. Acest proiect vine sa raspunda unei nevoi reale a companiilor  din retail prezente pe piata din Romania, de a avea angajati specializati in meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar, incaltaminte, fashion, sport, mobilier si telecomunicatii. Astfel, prin programul o`SCAR, Ambasada Austriei isi propune sa ofere tinerilor o alternativa: invatamantul profesional de tip  dual. Aflat in cel de-al doilea an de inscrieri, programul o`SCAR a reunit iAmbasada Austriein cadrul unui workshop 250 de elevi de gimnaziu din Bucuresti si reprezentanti ai companiilor implicate in proiect. Evenimentul a urmarit evidentierea avantajelor invatamantului profesional de tip dual, care pe langa latura teoretica ofera tinerilor sansa de a practica o meserie inca din timpul studiilor.

Campania va continua in mediul online pe tot parcursul verii, pentru a oferi cat mai multor elevi de clasa a VIII-a sansa de a interactiona cu toti cei implicati in proiect (companii, Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu” si prima serie de liceeni o’SCAR). Elevii care urmeaza cursurile programului o`SCAR obtin dupa doar trei ani de cursuri teoretice si practice, calificarea de comerciant-vanzator”, spun initiatorii proiectului.

Elevii participanti in program au posibilitatea sa exerseze ceea ce invata la scoala, sa interactioneze cu cei care practica deja meseria pentru care se pregatesc si sa descopere singuri avantajele imediate dar si  pe termen lung ale acesteia.

Elevii o’SCAR primesc lunar, inca de la inceput, o bursa de pana la 400 lei si beneficiaza de o serie de facilitati in functie de rezultatele obtinute la scoala sau la practica, iar la final obtin un certificat profesional recunoscut pe plan european si prioritate la angajare in cadrul companiilor partenere. Cei care doresc isi pot continua studiile pentru obtinerea diplomei de bacalaureat si pot deja avansa in cariera pornind de la experienta deja acumulata.

Prima etapa de inscrieri in programul o`SCAR are loc in perioada 13-17 iunie si 21 iunie 2016.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.