Sediul Schneider Electric – prima cladire certificata „Exceptional” de BREEAM In-Use

The Hive, sediul central al Schneider Electric din Paris, este prima cladire din lume certificata “Exceptional” (sase stele) potrivit BREEAM In-Use, cea mai importanta metoda de evaluare a impactului asupra mediului si principalul sistem de evaluare a cladirilor la nivel mondial. In cladirea The Hive a Schneider Electric, implementarea solutiilor de eficienta energetica ale companiei, care includ analiza aprofundata a datelor, monitorizarea zilnica si educarea comportamentala a angajatilor, a rezultat in reducerea masiva a consumului de energie, de la 150 kWh/mp la 78 kWh/mp, si in managementul eficient al apei si al deseurilor (deseurile sunt reciclate in proportie de 100%).

“BREEAM In-Use ne-a recompensat pentru eforturile noastre constante de a pozitiona The Hive drept o cladire emblematica si un laborator live in care putem testa solutiile noastre inovatoare. Aceste solutii sunt concentrate in zona eficientei energetice active, demonstrand ca sunt posibile economii majore in cladirile existente, prin digitalizare, monitorizare si management inovator”, a declarat Bertrand Guarinos, Director de Energie si Mediu in cadrul sediului central Schneider Electric.

BREEAM reprezinta metoda de evaluare a impactului asupra mediului a BRE, de la lansarea sa in 1990 existand 200.000 de cladiri certificate conform criteriilor de evaluare BREEAM si peste un milion de cladiri inregistrate pentru evaluare. Acest sistem acopera toate tipurile de cladiri, inclusiv scoli, cladiri de asistenta medicala, de birouri sau unitati industriale.

In 2009, BRE Global a dezvoltat sistemul de evaluare si certificare BREEAM In-Use (Standardul BES 5058 pentru mediu si sustenabilitate) pentru a ajuta proprietarii de cladiri, administratorii de unitati, cei de investitii si chiriasii unei cladiri sa masoare si sa reduca impactul asupra mediului, imbunatatind performanta unei cladiri nerezidentiale intr-un mod eficient din punct de vedere al costurilor si cu risc redus. Criteriile de evaluare au fost concepute astfel incat toate cladirile sa poata utiliza procesul BREEAM In-Use. Cele care obtin initial un calificativ slab au oportunitatea de a realiza imbunatatiri de la an la an, iar cladirile care inregistreaza un rezultat ridicat la evaluarea initiala pot face eforturi pentru a-si mentine calificativul, efectuand imbunatatiri constante. De asemenea, acest sistem ajuta la derularea de procese interne de revizuire pentru a obtine rezultate optime in ceea ce priveste managementul si performantele cladirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.