Selgros Cash&Carry a dat startul programului educational „Sanatatea incepe din farfurie”

SelgrosSelgros Cash&Carry Romania, impreuna cu Chef Cezar Munteanu, deruleaza pentru al treilea an consecutiv programul educational „Sanatatea incepe din farfurie”. Acesta a demarat de Ziua Mondiala a Sanatatii (7 aprilie) si urmareste sa promoveze o alimentatie echilibrata pentru copii. Programul vizeaza peste 12.000 de elevi din clasele I-IV din Bucuresti si 14 judete ale tarii, precum si parintii acestora. Misiunea declarata este de a milita pentru o atitudine pozitiva fata de nutritie, fara restrictii si diete neadecvate, promovate in general adultilor, care sa duca la dezechilibre sau la o opozitie din partea copiilor si a parintilor. Ardei_SelgrosInitiat de catre Chef Cezar si Selgros, programul beneficiaza in 2014 de contributia si asistenta Dr. Mihaela Bilic, medic primar in diabet si boli de nutritie.

Pia Krauss, Marketing Manager Selgros Cash&Carry RomaniaCopiii de astazi sunt adultii de maine si este de datoria noastra sa ii formam intr-un spirit al echilibrului in ceea ce priveste alimentatia. A manca trebuie sa ramana o placere sanatoasa. De aceea, ne dorim sa ii apropiem mai mult pe copii de legume si fructe si sa ajunga sa le indrageasca. Iar alaturi de specialisti sa le oferim parintilor o mana de ajutor pentru a intelege ca o nutritie fara excese este calea potrivita pentru o viata sanatoasa”, a declarat Pia Krauss, Marketing Manager Selgros Cash&Carry Romania. 

Anul acesta actiunile se concentreaza pe cresterea afinitatii si atasamentului copiilor fata de legume si fructe – super-alimenteCiuperca ale unei nutritii echilibrate. Acestea sunt transformate, pe baza atributelor lor principale, in personaje supereroi de benzi desenate, cu superputeri, cu care copiii sa se identifice si care sa le serveasca drept modele. Elevii din clasele I-IV inclusi in program vor urma lectii impreuna cu Chef Cezar, unul dintre cei mai cunoscuti si carismatici bucatari din Romania, precum si cu profesorii din scoli. Acestea vor fi continuate acasa, individual sau alaturi de parinti, prin materiale educationale si de divertisment.

Pentru parinti, Chef Cezar a conceput o colectie de retete usor de pregatit pentru copii, echilibrate, axate pe un aport crescut de fructe si legume si pe tehnici de gatire care sa le faca mai atractive ca gust si prezentare. Dr. Mihaela Bilic completeaza colectia de retete cu recomandari nutritionale si sfaturi care sa ajute parintii in pregatirea unor mese gustoase si sanatoase pentru cei mici.

„Sanatatea incepe din farfurie”a demarat de Ziua Mondiala a Sanatatii si in cadrul „Saptamanii Altfel”. Modulul actual este implementat pana la sfarsitul anului curent. In 2014, proiectul Selgros vizeaza scoli din Bucuresti, Brasov, Iasi, Targu Mures, Oradea, Cluj, Ploiesti, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Braila, Arad, Suceava si Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.