Seniorii din centrele de zi joaca…Scrabble

P1002088În perioada Octombrie – Decembrie 2019, peste 80 de seniori, beneficiari de servicii sociale, din Bucuresti, s-au împrietenit cu jocul de Scrabble. Asociatia Magic Seniors alaturi de Federatia Romana de Scrabble reprezentata de doamna Claudia Mihai, le-au facut cunostinta seniorilor cu un joc de societate care mentine si îmbunatateste functiile cognitive.

Prin intermediul proiectului „Jocul de Scrabble prinde Viata”, Clubul Seniorilor Sector 1, Clubul Seniorilor Sector 2 – Plumbuita, Clubul Seniorilor „Codrii Neamtului” Sector 3, Clubul Seniorilor Covasna Sector 4, Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” Sector 6 si Asociatia CARP Omenia au introdus în programul de activitati zilnice ale beneficiarilor, jocul de cuvinte. De asemenea, 10 tineri, membri ai Federatiei Romane de Scrabble au participat alaturi de seniori la joc si au format cuvinte alaturi de acestia, împartasindu-le din experientele lor din competitiile nationale si internationale.

La sfarsit de an, dar si la final de proiect, seniorii s-au întrecut într-o competitie inter-cluburi, unde cei mai buni jucatori de Scrabble au fost premiati cu diplome si trofee.

Datorita proiectului „Jocul de Scrabble prinde Viata”, celor 6 centre de zi pentru seniori participante în proiect le-au fost daruite jocuri de Scrabble, jocuri care vor diversifica programul de terapie ocupationala al beneficiarilor.

„Jocul de Scrabble prinde Viata” este primul proiect al Asociatiei Magic Seniors, finantat de Kaufland prin programul Start ONG si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative. Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultural. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.