Sensiblu: Cabinetul medical mobil acorda asistenta gratuita oamenilor din Muntii Apuseni

AMBULANTACu sprijinul Sensiblu, Cabinetul medical mobil din programul “Sanatate prin prietenie” a fost dotat cu un ecograf nou, modern, portabil, care dispune de o sonda suplimentara pentru ecografii cardiace, alaturi de cea pentru ecografii abdominale si transvaginale.

Mai mult decat atat, toate echipamentele de pe cabinetul medical mobil au fost inlocuite, pentru a asigura precizia investigatiilor medicale.

In cei 7 ani de functionare, cabinetul medical mobil, un autovehicul dotat cu echipamentele necesare unui consult medical general (ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc.) a strabatut zeci de mii de kilometri, medicii voluntari ai Asociatiei Rotary realizand pana in prezent peste 6000 de consultatii.

Sanatatea oamenilor din comunitate este foarte importanta petri, reusim sa aducem imbunatatiri acestui proiect nascut din dragoste pentru oameni”, a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

Dincolo de consultatiile medicale gratuite, cabinetul medical mobil este implicat in actiuni comune cu Directia de Sanatate Publica Alba, prin care isi propun cresterea acoperirii vaccinale pana la valorile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, imbunatatirea sanatatii mamei si copilului si promovarea unui stil de viata sanatos.

Cabinetul mobil este rezultatul unui proiect initiat in 2012 de A&D Pharma, Fundatia Sensiblu, Asociatia Rotary Club “Floare de Colt” Abrud Campeni si Mercedes Benz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.