Companii din retail si Ambasada Austriei lanseaza o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania

scoala.austriacaSapte companii cu renume si Ambasada Austriei – Sectia Comerciala vor demara in septembrie 2015, la Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu”, proiectul educational o’SCAR – Scoala Comerciala Austriaca din Romania, prin care elevii se pot forma ca profesionisti in meseria de comerciant-vanzator. Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si kika vor asigura pregatirea practica a tinerilor alaturi de cei mai buni profesionisti din retail. Proiectul presupune introducerea a doua clase de invatamant profesional in cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kiritescu” din Bucuresti, avand la baza educatia duala – o imbinare a informatiilor teoretice si practice. Programul are o durata de trei ani si ofera absolventilor de clasa a VIII-a cursuri de formare profesionala in meseria de comerciant-vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar (incaltaminte, fashion, sport, mobilier).scoalaaustriaca2

Rudolf.LukavskyAtat Ambasada, cat si cele sapte companii privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investitie in societatea romaneasca, pe fondul nevoii de profesionisti in retail. Ceea ce face ca proiectul o’SCAR sa fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul ca are la baza sistemul dual, o particularitate a invatamantului din tari precum Austria si Germania, care pune un accent sporit pe pregatirea practica si priveste colaborarea dintre scoli si angajatori”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti.

Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor invata de la cei mai buni profesionisti din departamentele companiilor implicate in proiect. Componenta practica a programului are o pondere din ce in ce mai crescuta de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practica), anul II (40% teorie, 60% practica), anul III (28% teorie, 72% practica). De altfel, la finalizarea cursurilor, absolventii o’SCAR vor avea prioritate in procesele de recrutare ale celor sapte retaileri.
In plus, elevii vor putea primi o bursa lunara de pana la 400 de lei, in functie de rezultatele obtinute, si vor beneficia de decontarea integrala a costurilor de transport in comun pe toata perioada studiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.