Servier Pharma a desemnat castigatorii programului „Arta pentru Viata”

Servier Pharma a desemnat castigatorii celei de-a doua editii a programului de terapie prin arta „Arta pentru viata”. Din cele 87 de proiecte inscrise anul acesta, reprezentatii spitalelor au selectat trei proiecte care s-au remarcat prin originalitatea, aplicabilitatea lor in mediul spitalului si prin beneficiile aduse pacientilor. Ideile desemnate castigatoare anul acesta sunt: “Povestea mea incepe-asa”, proiect implementat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, proiectul de pictura „Terapie prin Arta” care a inceput sa fie implementat in Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” Sibiu la inceputul lunii octombrie si proiectul “Pictura interactiva”, care a inceput sa fie implementat in Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

“Proiectul “Povestea mea incepe-asa” este un workshop de lectura ce isi propune sa aduca un zambet pe chipul copiilor internati in sectia de oncohematologie si sa ii ajute pe acestia sa se transpuna in lumile de poveste. Proiectul “Terapie prin Arta” consta in echiparea unui spatiu din interiorul Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” Sibiu cu elementele unui atelier de pictura, iar proiectul “Pictura interactiva” consta in realizarea unui sir de panouri de plexiglass montate de-a lungul peretilor unui culoar care vor forma un curcubeu alcatuit din cercuri de diferite culori. Pe spatele panourilor se vor monta LED-uri actionate de senzori de miscare. In momentul in care o persoana trece pe langa pictura, LED-urile din apropierea acesteia vor lumina, culorile luminii fiind influentate de culorile cercurilor sub care este pozitionat LED-ul”, spun initiatorii programului.

Pentru a extinde seria gesturilor frumoase care aduc alinare pacientilor, anul acesta, Servier Pharma a lansat aplicatia „Alaturi de ei” pe pagina de Facebook “Arta pentru Viata”. Aplicatia permite tuturor fanilor de pe pagina sa trimita vederi personalizate cu mesaje de incurajare sau sa prescrie retete de suflet persoanelor dragi.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.