Servier Pharma a desemnat castigatorii programului „Arta pentru viata”

Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franta, prezent pe piata din Romania de 20 de ani, a desemnat castigatorii proiectului „Arta pentru viata”. Programul si-a propus sa ofere alinare prin arta pacientilor din cinci spitale din tara, respectiv: Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic de Urgența Timișoara și Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Ideile desemnate castigatoare in urma selectiei juriului sunt: (Re)descopera-te Teatru de improvizatie pentru spitalul din Bucuresti; Create.Act.Enjoy, un proiect de arte interactive pentru Cluj Napoca; proiectul de pantomima ”Joaca-i vindecatoare”, pentru Craiova; proiectul de pictura „Sa coloram viata!”, pentru sectia de pediatrie a spitalului din Bacau in timp ce proiectul desemnat castigator pentru spitalul din Timisoara este „Printesa de Cleves”.

“Din cele 86 de proiecte inscrise in concurs, au fost alese cinci in baza unei evaluari ce a tinut cont de beneficiile oferite pacientilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale, dar si de relevanta proiectului propus. Din componenta juriului au facut parte specialisti din diferite domenii: dr. Ciprian Bacila – medic psihiatru in cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, initiator al unui proiect de terapie prin arta, Horea Murgu – profesor UNATC si coach, Irina Stefanescu – fondator al Centrului de Sociodrama din Romania si Catalin Stefanescu, prezentator al emisiunii Garantat 100% de pe TVR 1”, au declarat organizatorii.

Proiectele vor fi implementate in spitalele partenere in perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2012.

Etapa de inscriere in concurs s-a desfasurat in perioada 15 iulie -15 august, timp in care artistii au fost invitati sa inscrie pe site-ul www.artapentruviata.ro proiecte care sa contribuie la imbunatatirea starii de spirit a pacientilor, ajutandu-i sa treaca mai usor peste greutatile intampinate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.