Servier Pharma lanseaza concursul „Arta pentru viata” dedicat artistilor

Odata cu aniversarea a 20 de ani pe piata autohtona, Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franta, a lansat proiectul „Arta pentru viata”, ce isi propune sa ofere alinare prin arta pacientilor din cinci spitale din tara. Astfel, in perioada 15 iulie – 15 august, artistii sunt invitati sa isi inscrie proiectele pe site-ul www.artapentruviata.ro. Ideile de proiecte trebuie sa contribuie la imbunatatirea starii de spirit a pacientilor din spitale, ajutandu-i sa isi descopere potentialul artistic.

“Proiectele de terapie prin arta propuse de artisti pot alina suferintele multor pacienti: diabetici sau cu probleme de metabolism, pacienti internati in sectiile de medicina interna, gastroenterologie, ORL sau copiii din sectiile de pediatrie. Totodata, proiectul isi propune sa conecteze artistii la comunitatile de medici si pacienti”, spun reprezentantii companiei.

Artistii isi pot inscrie ideea de proiect intr-unul din urmatoarele domenii: pictura, literatura, arta manuala sau teatru. Juriul concursului va alege cinci proiecte castigatoare dintre proiectele inscrise ce vor fi finantate cu 3.000 euro fiecare pentru a fi implementate in beneficiul pacientilor din spitalele partenere la nivel national: Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara si Institutul de Urgenţa pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Juriul concursului este format din specialisti din diferite domenii ce vor evalua proiectele inscrise tinand cont de beneficiul pe care acestea il ofera pacientilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale si de relevanta proiectului propus pentru fiecare dintre spitale.

Proiectele de terapie prin arta selectate vor fi implementate in spitalele partenere in perioada 1 septembrie – 1 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.