„Si mama recicleaza!”: Romanii au colectat 100.000 de doze de aluminiu

Si mama recicleaza 2In cadrul campaniei „Si mama recicleaza!” au fost colectate 100.000 de doze de aluminiu intr-o luna si jumatate de la lansarea proiectului,  dezvoltat de Asociatia Non Profit Alucro, detinatorul licentei Every Can Counts, si Auchan. Aparatele de colectare a dozelor de aluminiu au fost amplasate in douazeci de hipermarket-uri Auchan din tara la finalul lunii iunie, in urma unei investitii de peste 200.000 de euro realizate de catre companie. Pentru a veni in intampinarea turistilor aflati pe litoral, un aparat a putut fi gasit si pe plaja Cleopatra din statiunea Mamaia pe parcursul a trei weekend-uri in aceasta vara (22-24 iulie, 29-31 iulie si 5-7 august). Cele mai muSi mama recicleaza 1 lte doze au fost colectate la mare (peste 31.000), iar in topul oraselor in care s-au strans cantitatile cele mai mari de cutii se numara Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Deva.

Pragul la care am ajuns in acest moment, in mai putin de doua luni de campanie, reflecta potentialul pe care o astfel de initiativa de colectare a ambalajelor o poate avea in randul populatiei. Dincolo de volumul de doze inregistrat, mai important este insa numarul persoanelor care au ales sa faca parte din campanie si vor contribui in continuare la procesul de reciclare a dozelor de aluminiu prin acest demers.  Ne dorim ca din ce in ce mai multi romani sa constientizeze beneficiile reciclarii si sa transforme colectarea dozelor de aluminiu intr-o rutina.”, a declarat Dragos Doru, Director General Can Pack Recycling.

120 de premii saptamanale, constand in vase termorezistente, si 20 de premii lunare (tigai ceramica de tip wok) au fost castigate pana in acest moment de catre cei care au colectat dozele de aluminiu in hypermarket-urile Auchan si au optat pentru aceasta varianta de rasplata a eforturilor de colectare. In plus, alte 120 de premii instant au fost oferite participantilor in campanie, premii care constau intr-un pachet de sase doze de bautura racoritoare, energizanta sau bere.

Pe langa premiile oferite in cadrul tombolelor saptamanale si lunare si cele instant, consumatorii care folosesc aparatele de colectare din Auchan pot primi vouchere de cumparaturi avand o valoare ce reprezinta totalul dozelor introduse (fiecare doza valoreaza 4 bani) sau pot dona suma echivalenta acestora Asociatiei Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.

Campania „Si mama recicleaza!” se deruleaza pe o perioada de un an, in intervalul 30 iunie 2016 – 30 iunie 2017, iar scopul sau este acela de a incuraja reciclarea dozelor de aluminiu in randul publicului roman.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.