SIVECO – partener intr-un proiect pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice

Siveco - MediateCompania Siveco este partener in cadrul proiectului MEDiATE, o initiativa a Comisiei Europene, ce are ca obiectiv asistarea persoanelor in varsta si includerea tehnologiei in viata de zi cu zi a acestora. MEDiATE (Collaborative and interMEdiating solution for managing Daily Activities for The Elderly at home) este un proiect colaborativ ce usureaza gestionarea activitatilor zilnice a persoanelor in varsta, la domiciliul acestora (Ambient Assisted Living). Proiectul, in cadrul caruia SIVECO Romania este partener, are ca obiectiv proiectarea si construirea unei platforme de comunicare, furnizand o solutie de tipul “open-service” pentru sustinerea persoanelor in varsta. Proiectul reflecta constientizarea unei probleme actuale majore: imbatranirea populatiei europene. Analistii estimeaza ca in 2020 un sfert din populatia Europei va avea peste 65 de ani, iar cheltuielile cu sistemele de pensii si de sanatate se vor tripla pana in 2050.

“MEDiATE contribuie la imbunatatirea calitatii vietii si ajuta la sporirea gradului de independenta a persoanelor in varsta, ajutandu-le sa se bucure de o viata activa”, a declarat Ana-Maria Baldea, manager de proiect din cadrul SIVECO Romania.

MEDiATE face parte din initiativa i2010 a Comisiei Europene de asistare a persoanelor in varsta pentru o batranete mai sigura si mai autonoma, inclusiv cu ajutorul tehnologiei informatiei si comunicarii. Tehnologia conduce la crearea unor produse si servicii noi, mai accesibile si care corespund nevoilor persoanelor care au nevoie de asistenta. Ele contribuie la prelungirea activitatii profesionale, relationarea sociala (networking) si la dinamizarea accesului la serviciile publice si comerciale. Astfel se reduce izolarea sociala a persoanelor in varsta, in special in zonele rurale.

MEDiATE este o platforma de colaborare descentralizata care permite tuturor persoanelor implicate in sprijinul persoanelor varstnice – ingrijitori formali sau informali, precum si alte categorii de profesionisti – sa comunice si sa lucreze impreuna intr-un mod coerent.

Solutia va functiona pe mai multe tipuri de dispozitive, inclusiv touch-screen, tablete si televizoare, permitandu-le celor implicati in proiect sa fie contectati in permanenta.

Astfel, in ingrijirea la domiciliu a persoanelor in varsta se pot sincroniza eforturile furnizorilor de servicii profesionale (medici, asistente medicale, menajere) ori ale membrilor de familie, prietenilor sau vecinilor.

Solutia MEDiATE are o arhitectura structurata pe o serie de platforme suport la care se conecteaza dispozitivele utilizate de utilizatorii finali. Fiecare utilizator comunica de la propriul dispozitiv direct cu platforma sa de acasa (cu exceptia sesiunilor video). Fiecare nod al platformelor comunica direct cu serverul central MEDiATE, comunicarea realizandu-se prin intermediul serviciilor web.

In cadrul proiectului, SIVECO a configurat si dezvoltat platforma educationala Mediate-Moodle care asigura utilizatorilor sai acces facil la documente, clipuri si alte informatii utile persoanelor varstnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.