SIXT Group Romania sustine Asociatia “Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor”

Banca_2 sixtSIXT Group Romania va oferi Asociatiei “Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor” suportul de mobilitate de care aceasta are nevoie pentru a-si desfasura activitatea in mod eficient.

Parteneriatul se adauga la cele deja cunoscute, precum „Ora de Educatie Rutiera” si “Plantam fapte bune in Romania”.

„Asociatia Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor” este prima de acest tip din Romania care activeaza dupa principiile Fédération Européenne des Banques Alimentaires – FEBA si ale retelei Foodbank.

Asociatia isi propune sa colecteze alimentele de la producatori si de la marii retaileri, produse care risca sa fie retrase si sa ajunga la gunoi, poluand astfel, dar care pot fi consumate rapid in zona sociala, ele fiind oferite ONG-urilor care au programe sociale cu componenta de ajutor alimentar (pentru copiii nevoiasi, persoanele cu dizabilitati, familiile sarace sau persoanele varstnice) care au mare nevoie de ele.

Tal Lahav CEO SIXT Group RomaniaAm vrut sa ne implicam in educatia sustenabila a copiilor si am spus da mai multor grupuri cu misiuni sociale, precum: „Ana si Copiii”, „World Vision Romania”, „Atelierul de Bine”, „SOS Satele Copiilor”. Am vrut sa contribuim la educatia copiilor pentru insusirea corecta a regulilor de circulatie si am spus da proiectului „Ora de Educatie Rutiera”. Am vrut sa ne implicam activ in protejarea naturii si a padurilor din Romania si ne-am alaturat „Initiativei plantam fapte bune in Romania”. Iar acum vrem ca alimentele sa nu mai fie o risipa atunci cand ele pot hrani copiii si persoanele varstnice care au mare nevoie de ele. Ne bucuram ca exista astfel de proiecte care ne ajuta sa fim mai buni. Puzzle-ul, #AlwaysYesToEducation se contureaza de la an la an. Investitia in educatie, natura si in sprijinirea societii este una deosebit de importanta pentru noi”, a declarat Tal Lahav CEO SIXT Group Romania.

Numai in 2018, „Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor” a insemnat: 15 companii care au oferit bunurile care, in caz contrar, ar fi fost aruncate, peste 212.000 kg de produse, echivalentul a peste 600 mc de marfa salvata si donata nevoiasilor, cu o valoare estimata de peste 3.120.000 de lei. Alimentele au fost donate unui numar de 72 de ONG-uri: camine pentru batrani, centre de zi si rezidentiale pentru minori, centre pentru victime ale violentei domestice, centre de zi si rezidentiale pentru persoane cu dizabilitati, cantine sociale si nu numai, in marea lor majoritate din Bucuresti, Ilfov si Prahova. Ele au un potential de peste 18.000 de beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.