Smithfield a asigurat masa pentru 100.000 de oameni in ultimii 3 ani

Prin programul “Hrana pentru suflete”, derulat de Smithfield Romania, in ultimii trei ani au fost donate peste 27.000 kg de carne si produse din carne, care au ajuns la peste 110.000 de persoane defavorizate. Alimentele au fost donate de toate cele trei companii ale grupului, respectiv: Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim. Produsele au ajuns la persoanele defavorizate fie sub forma unei mese calde – in cazul cantinelor sociale, centrelor de zi, spitalelor sau caselor de copii, fie sub forma de pachete – in cazul ONG-urilor care nu beneficiaza de cantina proprie.

“8 martie este pentru Smithfield o zi speciala. Este ziua in care se împlinesc 3 ani de cand a fost lansat in Romania programul “Hrana pentru suflete”, dar este si ziua in care este celebrata frumusetea gestului de a darui. Prin acest program incercam sa ajutam cat mai multe persoane nevoiase atat din Timisoara, cat si din imprejurimi”, a declarat Cristina Bodea, PR manager Smithfield Prod.

Cu ocazia aniversarii celei de-a treia editii de cand acest program se desfasoara in Romania, Smithfield a oferit un pranz cald beneficiarilor Cantinei Sociale din cadrul Federatiei Caritas a Diecezei Timisoara. Angajatele Smithfield au sarbatorit acest moment aniversar printr-o actiune de voluntariat, pregatind si servind beneficiarilor cantinei o masă calda.  Federatia Caritas, gazda actiunii de astazi este una dintre beneficiarele programului “Hrana pentru suflete” incă din anul 2009. Pe parcursul celor 3 ani, Federatia a primit din partea Smithfield 2.867 kg de carne si produse din carne.

In cadrul acestui program Smithfield a distribuit si 350 de cosuri cu produse de baza in localitati din judetul Timis in vederea sprijinirii familiile defavorizate.

Acest program are deja o traditie de mai multi ani in Statele Unite, unde a fost implementat de catre Smithfield Foods sub numele de “Helping Hungry Homes”. Potrivit Raportului CSR Smithfield, doar in 2011 s-au distribuit aproximativ 8 milioane de portii catre cantine sociale, persoanelor care au suferit in urma dezastrelor naturale si celor care traiesc in conditii de saracie extrema.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.