Smithfield: Prin programul “Din nou la scoala” 3.500 de copii au beneficiat de rechizite scolare

Voluntarii Smithfield Prod si Smithfield Ferme au impartit rechizite, respectiv ghiozdane si penare, la peste 3.500 de scolari si prescolari din 65 localitati din tara. Actiunea s-a inscris in cea de-a cincea editie a programului de responsabilitate sociala Smithfield “Din nou la scoala”.

In acest an, “Din nou la scoala” a fost preluat si de Agroalim Distribution, compania de distributie a Smithfield. La inceput de an scolar, voluntarii Agroalim din orasele Bucuresti, Bacau, Baia Mare, Braila, Brasov, Buftea, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara au impartit copiilor angajatilor Agroalim, rucsace, penare si, pentru cei mai mici, gentute echipate pentru gradinita.

“Este o datorie de onoare pentru noi sa contribuim la asigurarea unui proces educational de calitate. An de an, prin programele noastre de responsabilitate sociala, suntem prezenti, in comunitatile locale, creand astfel, premisele unei reusite – in acest caz, o reusita scolara. Astfel, ne bucuram ca pana in prezent, prin acest program, 10.000 de copiii au beneficiat de sprijinul nostru direct, la inceput de an scolar”, a declarat Bogdan Mihail, Presedinte Smithfield Romania.

Tot sub egida acestui program, compania Smithfield a asigurat mobilierul exterior nou pentru parcul gradinitei din Bacova. Nici cei 200 de elevi ai Scolii din Nitchidorf nu au fost uitati, ei primind din partea firmei manuale scolare noi, pentru toate disciplinele.

Educatia joaca un rol primordial in dezvoltarea personalitatii copiilor nostri, iar noi avem datoria sa incercam sa le asiguram conditii optime de studiu. De aceea, incurajam orice gest de resposabilitate civica a companiilor care inteleg sa participe astfel la viata comunitatilor din care fac parte”, a declarat Aura Danielescu, Directorul Scolii Generale cu clasele I-VIII din Masloc, judetul Timis.

Despre actiunile de CSR ale Smithfield

Proiectul educational “Din nou la scoala” a debutat in anul 2007 la initiativa Smithfield Ferme. Incepand cu anul 2009, la acest program s-a alaturat si compania Smithfield Prod. Din acest an, implementarea programului a devenit nationala, prin includerea localitatilor unde Agroalim Distribution desfasoara activitati. In total, in cadrul celor 5 editii ale programului au fost deja inclusi aproximativ 10.000 de elevi din 91 localitatii din judetele Timis si Arad (4 in 2007; 11 în 2008; 36 în 2009 si 40 in 2010). Smithfield a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de responsabilitate sociala, fiind, printre altele: sponsor si partener oficial al programului “Milioane de oameni, milioane de copaci”, prima miscare nationala de plantare de copaci din Romania, initiator al proiectului “Hrana pentru suflete” de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al initiativei nationale de educatie ecologica “Lumea ta? Curata!”, sponsor al proiectului “Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei”, un program de analiza si monitorizare a calitatii apelor implicand elevii si studentii, initiator al programului de sprijinire a traditiilor si culturii locale “Fii unul dintre noi!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.