Smithfield Romania sustine elevii sa invete prin experiment secretele unui mediu curat

Smithfield Romania - Ziua Mondiala a ApeiSmithfield Romania a organizat in Timis activitati educationale cu ocazia Zilei Apei. Cu ajutorul voluntarilor companiei, 20 de elevi din localitatea Nitchidorf au testat calitatea apelor de pe raza comunei lor si au invatat despre importanta gestionarii durabile a acestei resurse naturale pretioase. Este al saptelea an consecutiv de cand voluntarii Smithfield Romania, impreuna cu departamentul de protectie a mediului al companiei, elevi si profesori de specialitate din scoli din judetele Timis si Arad, organizeaza astfel de lectii-experiment. Elevii au primit din partea companiei kit-uri speciale de analiza si au fost indrumati de catre voluntarii Smithfield si de cadrele didactice ale scolii sa devina mici chimisti si sa invete prin experiment secretele unui mediu curat si sanatos.Smithfield Romania - Ziua Mondiala a Apei 2015 (1)

cristina-bodea-120x140Apa reprezinta una dintre resursele naturale esentiale vietii umane. De aceea, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, la fiecare inceput de primavara, compania noastra continua traditia implicarii elevilor in ceea ce consideram a fi o datorie principala a fiecaruia dintre noi – sa ocrotim mediul inconjurator si sa promovam o atitudine responsabila in ceea ce priveste gestionarea acestor resurse. Suntem incantati sa redescoperim, in fiecare noua generatie de elevi, respectul lor pentru natura si dorinta de a se implica in protejarea acesteia, lucruri pe care suntem onorati sa le sprijinim si prin intermediul acestui program dedicat Zilei Mondiale a Apei”, a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield Romania.

Pana in prezent, aproximativ 1.900 de elevi au participat in cadrul lectiilor deschise organizate in cei 7 ani de implementare a proiectului in Romania de catre echipa Smithfield.

Actiunea din Romania face parte dintr-un program international, desfasurat in 43 de tari sub egida Asociatiei Mondiale a Apelor (IWA), si sustinut de numeroase companii renumite la nivel international, printre care si Smithfield Foods Inc. Ziua Mondiala a Apei (WWD) reinnoieste la fiecare 22 martie pledoaria pentru gestionarea durabila a resurselor de apa dulce.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.