Societal organizeaza Universitatea de vara pe tema Responsabilitatii Sociale

In perioada 19-23 septembrie 2012, 100 de ONG-isti se vor intalni la Miercurea Ciuc pentru a participa la primaUniversitate de vara” a retelei Societal. Tema evenimentului este “Managementul Responsabilitatii Sociale in proiectele ONG-iste”. Pentru a putea acoperi toate subiectele, se vor organiza trei ateliere de lucru. Astfel, in cadrul  Atelierului “Proiecte-pilot de responsabilitate sociala”, se vor elabora solutii pentru managementul responsabil al proiectelor de educatie nonformala finantate prin programele Grundtvig si Tineret in Actiune (ANPCDEFP).

Atelierul “Marca Eveniment responsabil”, cuprinde prezentarea caietului de sarcini al acestei marci, lansata de Societal, care ofera recunoastere evenimentelor (festivaluri, concerte, conferinte, happening-uri urbane) care reusesc sa isi imbunatateasca impactul social, economic si de mediu in aceeasi masura in care isi delecteaza publicul.

In cadrul Atelierului de scenarii “ONG 2020” se va propune o metoda de planificare strategica inovatoare (constructia participativa de scenarii) pentru ca ONG-istii participanti sa exploreze impreuna diferite “viitoruri posibile” privind evolutia organizatiile lor pe termen mediu si lung.

Inscrierile la Universitatea de Vara se realizeaza specific pentru fiecare atelier. Astfel, vor fi selectate:

  • 16 proiecte, cate 2 reprezentanti din fiecare ONG, la Atelierul “Proiecte-pilot de responsabilitate sociala”; termen limita: 23 iulie 2012 (inscrieri finalizate)
  • 30 de evenimente, cate 1 reprezentant din fiecare ONG, la Atelierul “Marca Eveniment responsabil”; termen limita: 1 septembrie 2012.
  • 20 de vizionari la Atelierul “ONG 2020”; termen limita: 1 septembrie 2012.

Societal (sau “Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”) este un proiect realizat de Asociatia REPER21, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES, si este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.