Societatea de Salvare Bucuresti: S-a lansat aplicatia Exista un erou in fiecare dintre voi

Aplicatia_Exista_un_Erou_in_Fiecare_dintre_VoiSocietatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti–Ilfov au lanst aplicatia mobila Exista un erou in fiecare dintre voi, sustinuta de compania Orange. Aceasta este disponibila momentan pentru sistemele de operare iOS si Android. Aplicatia mobila Exista un erou in fiecare dintre voi functioneaza ca sistem de alertare  pentru urgentele din locurile publice, fiind un real sprijin voluntarilor din program in eforturile acestora de salvare a vietilor omenesti. Aplicatia preia automat adresa si detaliile cazului atunci cand in urExista un erou in fiecare dintre voi- ecran Lista Alertema unui apel la 112, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov se inregistreaza o urgenta de cod rosu sau cod galben. Voluntarii inscrisi in program aflati pe o raza de maxim 1000 de metri fata de locul in care s-a inregistrat urgenta sunt alertati de catre dispeceratul Serviciului de Ambulanta prin intermediul aplicatiei de smartphone. Pe telefon primesc detalii despre urgenta, adresa si pozitia pe harta interactiva. Astfel, pot decide mai usor daca au timp sa ajunga.

Veronica_Dogaru_Orange_Romania„Exista momente cand o mana intinsa poate face diferenta. Implicarea prin voluntariat permite oamenilor de orice varsta si de orice conditie sociala sa contribuie la dezvoltarea comunitatii, facand o diferenta pozitiva. Totodata, implicarea in comunitate prin voluntariat este una din directiile strategice de responsabilitate corporativa a Orange Romania, pe care o sustinem constant, de peste 10 ani. Aplicatia Exista un erou in fiecare dintre voi este inca o modalitate ce permite facilitarea acestui gen de interventie, menit sa contribuie la dezvoltarea spiritului civic”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager Orange Romania.

Inscrierea in programul de voluntariat se poate face direct prin aplicatie, ulterior descarcarii acesteia din App Store sau Google Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Harta CazPlay sau online pe www.existaunerou.ro, pentru cei care nu au smartphone.

Dupa ce accepta cazul, voluntarii se deplaseaza catre locul urgentei, acorda primul ajutor, pot transmite dispeceratului informatii utile referitoare la caz sau pot chiar comunica cu alti voluntari din zona. In acelasi timp, au la dispozitie si numere de telefon pentru a comunica direct cu dispecerul programului din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Dupa acordarea primului ajutor si in momentul in care cazul este predat echipajului de urgenta, voluntarul va raporta acest lucru prin aplicatie odata cu numarul masinii si starea victimei.

In tot acest timp, dispecerul alocat pe acest program are acces la anumite informatii din interfata de monitorizare si control a coordonatorului, precum o harta in timp real cu urgentele si pozitionarea voluntarilor  si are posibilitatea de a edita locatia cazului atunci cand aceasta este actualizata. In plus, coordonatorul programului are statistici actualizate in timp real referitoare la cazuri, timp de raspuns si detalii despre activitatea voluntarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.