Sodexo Pass Romania a dotat cu echipamente IT trei scoli din Dolj si Valcea

ateliere fara frontiereSodexo Pass Romania sustine programul national de educatie “Dam un Byte de Ajutor”, derulat de Asociatia Ateliere Fara Frontiere. In cadrul acestuia, Sodexo a contribuit la dotarea cu echipamente IT a 3 scoli din Dolj si Valcea.

Echipamentele IT de la Sodexo au ajuns pe birourilor laboratoarelor de informatica din doua scoli din judetul Dolj si o scoala din judetul Valcea. Astfel, 47 de calculatoare PC complet dotate si cu licenta Microsoft au ajuns la Scoala Gimnaziala Pesceana, Scoala Gimnaziala Carna si la Scoala Gimnaziala Madulari.

Alegerea celor doua comunitati nu a fost intamplatoare. In Valcea si Dolj Sodexo deruleaza din 2017 un proiect de mare amploare, in parteneriat cu Stop Hunger, in care femeile din doua comunitati locale rurale beneficiaza de tot sprijinul necesar pentru a infiinta de la zero o cooperativa agricola si a se bucura ulterior de un trai independent.

Comunele Pesceana si Carna sunt doua comune din judetul Dolj unde invata in total aproximativ 400 de elevi. Cele 15, respectiv 10 calculatoare oferite, vizeaza imbunatatirea continutului de invatare si de alfabetizare digitala in cadrul scolii atat al elevilor dar si cel al parintilor, precum si abordarea domeniilor extracurriculare precum ecologia si antreprenoriatul. In Carna dotarea cu calculatoare vizeaza in plus reducerea abandonului scolar in randul elevilor provenind din medii dezavantajate.

Amplasata in comuna Madulari, la 50 de km de Municipiul Rm. Valcea,  Scoala Gimnaziala  Madulari ofera o alternativa educationala viabila pentru aproximativ 80 de copii din comuna. Cele 22 de calculatoare sunt utilizate pentru dotarea spatiile scolare cu cite un calculator pentru ca elevii sa beneficieze de un invatamant modern si de calitate, si pentru laboratorul de informatica pentru orele specifice, sub indrumarea a 16 cadre didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.