Sonae Sierra a economisit milioane de litri de apa

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Sonae Sierra reafirma angajamentul pentru un consum eficient al apei. Comparativ cu anul 2003, in 2011 compania a redus consumul de apa pe vizita in cadrul centrelor comerciale detinute cu 12%, de la 4,2 la 3,7 litri. Masurile de eficienta introduse incepand cu 2003 au permis companiei sa evite consumul a peste 212 milioane de litri de apa pana in 2011 si sa economiseasca 814. 962 de euro. Consumul de apa din cadrul centrelor comerciale este monitorizat si controlat prin sistemul de management al cladirii (BMS – Building Management System), iar diferitele echipamente instalate, precum senzori, timere, filtre si alte optiuni din cadrul instalatiilor sanitare asigura economii semnificative ale consumului de apa.

“Crescand eficienta consumului de apa in cadrul operatiunilor noastre reducem expunerea la riscurile asociate unui posibil deficit de apa si minimizam amprenta de apa. In plus, acest lucru genereaza reduceri de costuri si ne pregateste pentru viitoarea posibila scadere a resurselor de apa”, a declarat Catalin Cucian, Directorul de Operatiuni al Sonae Sierra in Romania

In Romania, consumul de apa din cadrul River Plaza Mall a fost redus cu 21% in anul 2011, comparativ cu 2010. Acest rezultat a fost posibil datorita unor masuri implementate pentru imbunatatirea eficientei consumului de apa, precum instalatii sanitare cu consum redus de apa (toalete cu consum redus de apa si robinete cu jet controlat), existand in acelasi timp si proceduri interne care restrictioneaza nivelul de consum al apei atunci cand este posibil. De exemplu, pe parcursul perioadei de iarna (cand e o nevoie mai mica de a cobori temperatura in cadrul centrului comercial) este in functiune doar turnul de racire inchis– care functioneaza fara apa – in timp ce turnurile de racire deschise sunt oprite, generand economii semnificative ale consumului de apa.

Alaturi de masurile luate pentru un consum de apa eficient, implementarea intregului sistem de management al mediului, sanatatii si securitatii operationale (SHEMS) in cadrul River Plaza Mall a dus la obtinerea primei certificari ISO 14001 acordata unui centru comercial din Romania. Aceasta certificare intareste angajamentul companiei pentru imbunatatirea performantelor referitoare la mediu si eficienta operationala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.