Sonae Sierra si-a premiat chiriasii cu cele mai bune practici de siguranta si sanatate

Sonae_Sierra_River Plaza MallCompania Sonae Sierra a acordat premiile “PERSONÆ Tenant Awards’13” chiriasilor care s-au distins in domeniul Sigurantei si Sanatatii. Aceste premii sunt o componenta a politicii companiei in ceea ce priveste Siguranta, Sanatate si Mediul, iar scopul acestora este de a rasplati chiriasii care au implementat cel mai bine practicile in aceste domenii. Prin aceste distinctii, compania doreste sa promoveze o cultura a Sigurantei si Sanatatii angajatilor si clientilor in randul chiriasilor din toate centrele sale comerciale. Competitia “PERSONÆ Tenant Awards” este o modalitate de a motiva chiriasii sa adopte masurile necesare pentru a preveni si anticipa posibilele accidente si de a face magazinele lor mai sigure, imbunatatind, totodata, siguranta centrelor comerciale Sonae-Sierrain care opereaza si contribuind la obiectivul ambitios al Sonae Sierra de a avea “zero accidente”.

Elsa_Monteiro_Head of Sustainability at Sonae Sierra_01Aceste premii, prin recunoasterea celor mai bune practici, ajuta chiriasii sa constientizeze importanta bunelor practici de siguranta si sanatate si ii motiveaza sa-si schimbe comportamentul in aceasta directie, lucru esential pentru prevenirea accidentelor si asigurarea sigurantei si sanatatii. Aceasta ne reaminteste ca pe parcursul anului 2013, compania a asigurat peste 22.500 ore de training in acest domeniu, pregatind peste 6000 de chiriasi si angajatii acestora. Totodata, am instruit si aproximativ 500 de angajati ai Sonae Sierra si peste 4.500 de furnizori de servicii”, a declarat Elsa Monteiro, Director de Sustenabilitate Sonae Sierra.

Premiile PERSONÆ ’13 sunt acordate in Romania pentru chiriasii din River Plaza Mall, in cadrul a doua categorii. Astfel, castigatorul categoriei A este magazinul Secuiana din sonae_sierraRiver Plaza Mall, care a fost recunoscut pentru implementarea masurilor si echipamentelor de protectie care includ, printre altele, instalarea trusei de prim ajutor, a sistemului de detectie si lupta impotriva incendiilor, dotarea magazinului cu extinctoare, semnalizare adecvata in cadrul zonelor de depozitare si vanzare si echipament electric in cele mai bune conditii, semnalizat corespunzator. Mai mult decat atat, magazinul afiseaza in interiorul sau instructiuni cu privire la masurile de siguranta si cele mai bune practici implementate. Categoria A cuprinde unitatile cu o suprafata de peste 1000 mp sau care apartin unor retele cu cel putin 10 magazine in portofoliul lor global.

Castigatorul categoriei B a fost desemnat Cofetaria Oana din River Plaza Mall, distins pentru implementarea adecvata a semnalizarii necesare pentru siguranta angajatilor si a clientilor, instalarea sistemelor de detectare si protectie in caz de incendiu in zona de vanzare si afisarea instructiunilor pentru protectia muncii in cadrul magazinului. Categoria B include unitatile care au o suprafata mai mica de 1000 mp si al caror portofoliu are mai putin de 10 magazine sau francize.

Fata de anul 2005, Sonae Sierra a obtinut o reducere cu 66% a gravitatii accidentelor de munca ale angajatilor si o reducere cu 46% a absenteismului datorat accidentelor de munca. In plus, in perioada 2005-2013, compania a inregistrat o scadere cu 67% a non-conformitatilor in cadrul programului de observatii preventive pentru siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.