Sorana Cirstea a donat un incubator performant Maternitatii din Targoviste

Sorana Cirstea, donatie pentru dotarea Maternitatii Targoviste (2) Sorana Cirstea s-a alaturat campaniei Salvati Copiii de combatere a mortalitatii infantile si a donat Maternitatii din Targoviste un incubator performant, in valoare de 75.000 de lei.

In prima jumatate a anului, la Maternitatea Targoviste s-au nascut 60 de copii inainte de termen, ceea ce reprezinta o rata de zece procente din totalul nasterilor. Dintre acestia, in zece cazuri a fosta vorba despre prematuritate severa. Cazuri care, in mod normal, erau trimise la maternitati din Bucuresti. Odata cu ridicarea in grad a maternitatii, ele sunt tratate aici. 

Zece prematuri au fost transferati la Targoviste de la maternitatile din regiune (Arges si Prahova) si toti au fost salvati si recuperati in dezvoltare de echipa medicala.

”Desi joci individual, in tenis te bazezi la fiecare minge pe echipa ta. Astfel, cu munca, mSorana Cirstea, donatie pentru dotarea Maternitatii Targoviste (1)igala, disciplina, dar si suport din partea echipei, ajungi sa faci performanta. Cred ca acest principiu este valabil si in cazul copiilor nascuti prematur: ei au nevoie de o echipa buna, iar eu am decis sa fac parte din echipa lor. Consider ca fiecare dintre noi e dator sa dea inapoi ceva societatii unde s-a format. Mai mult, noi, ca sportivi care am beneficiat de ajutorul multor oameni minunati, care ne-au format si ne-au dat posibilitatea sa fim apreciati in afara tarii, trebuie sa fim un exemplu pentru societate. Ca multumire pentru ca am avut si am onoarea sa reprezint Romania la competitii internationale precum Fed Cup, am dorit sa donez acesti bani, pe care eu i-am primit, unei organizatii care stie ce sa faca cu ei si sa ma intorc in orasul de unde am plecat, impreuna cu Salvati Copiii, cu o dotare care poate va ajuta sa creasca viitori campioni din copilasii nascuti prematur – si, cu siguranta, le va salva vietile. Ii chem pe toti colegii mei, sportivi de performanta, sa dea un exemplu si sa se implice activ in cauze ca aceasta si sa incepem sa fim noi schimbarea pe care o vrem in societate. Joc pentru Romania, dau inapoi Romaniei”, a declarat Sorana Cirstea.

Numai in 2017, Salvati Copiii Romania a investit peste 813.000 de euro in dotarea a 40 de maternitati si sectii de nou-nascuti din: Bucuresti, Brasov, Resita, Caransebes, Targu-Neamt, Bicaz, Roman, Targu-Mures, Gura Humorului, Radauti, Buftea, Buzau, Iasi, Satu-Mare, Tulcea, Barlad, Botosani, Caracal, Sibiu, Deva, Calarasi, Oradea, Mangalia, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Craiova, Timisoara, Bacau, Drobeta Turnu Severin, Zalau, Baia-Mare, Targoviste, Alba-Iulia.

In total, in perioada 2012-2017, Salvati Copiii Romania a dotat 78 de maternitati, din 40 de judete ale tarii, ridicand numarul echipamentelor donate la 393, in valoare totala de 3.120.000 euro.

1 Response

  1. Valentina spune:

    Un gest foarte frumos, respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.