“Spatii Verzi”: 150.000 de euro la dispozitia ONG-urilor de mediu

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza, pentru al saptelea an consecutiv, concursul de proiecte „Spatii verzi” destinat ONG-urilor de mediu. Pentru cele doua categorii ale programului – Spatii verzi urbane si Arii naturale protejate – MOL Romania va pune la dispozitie aproape 150.000 euro. Termenul limita pentru depunerea documentatiei este sfarsitul lui februarie, iar ONG-urile castigatoare vor fi anuntate in luna martie. Suma maxima ce poate fi alocata unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spatiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. In cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finantare individuala este de 20.000 lei.

„Programul „Spatii Verzi” are un impact pozitiv in viata comunitatii, rezultatele pe care le-am inregistrat alaturi de Fundatia pentru Partneriat ne indica faptul ca din ce in ce mai multi voluntari ne sunt alaturi, iar impactul social al programului a crescut intr-un mod sanatos si natural. Tocmai de aceea, ne-am propus intarirea aspectului educational al programului „Spatii verzi”. Asftel, pentru componenta Spatii Verzi Urbane, propunerile pe care le asteptam in 2012 vor avea la dispozitie fonduri mai mari decat in editiile precedente: ONG-urile pot ajunge la o finantare individuala de 9.000 de lei, fata de 8.000 de lei in trecut. Aceasta crestere presupune insa un efort suplimentar din partea ONG-urilor, pentru ca am decis sa ne concentram pe sprijinirea acelor proiecte care trateaza cu prioritate conceptul educatiei ecologice non-formale” – a declarat Kinga Daradics, CEO MOL Romania.

Pe pagina de web a Fundatiei pentru Parteneriat vor fi puse la dispozitie manuale educative in care cei interesati vor putea gasi idei pentru realizarea activitatilor eco-educative. Mai mult, pana la sfarsitul anului va fi lansata si pagina de web a Programului „Spatii Verzi”, unde vor fi disponibile informatii suplimentare.

“Rezultatele și experiențele din cadrul programului „Spații Verzi” ne demonstreaza ca in cadrul comunitaților exista o nevoie crescanda in ceea ce privește imbunatațirea condițiilor de mediu urbane. Prin intermediul programului, din ce in ce mai multe comunitați dovedesc ca, beneficiind de sprijin, sunt capabile sa foloseasca la maxim oportunitațiile ce contribuie la imbunatațirea mediului urban, in mod concret angajandu-se cu entuziasm in activitați de creare și de reamenajare a spațiilor verzi comunitare. Cealalta componenta a programului aduce un aport semnificativ la promovarea neprețuitelor valori naturale din ariile protejate ale Romaniei, care din pacate sunt inca insuficient apreciate și cunoscute și ca atare manifesta vulnerabilitate crescuta la influențele antropice. Astfel programul raspunde unor nevoi stringente prin intermediul conștientizarii, mobilizarii și acțiunii directe.”, a declarat László Potozkydirector, Fundatia pentru Parteneriat.

Bilantul editiilor precedente, arata ca prin intermediul „Spatii verzi” aproximativ 93.000 de voluntari din toata Romania s-au implicat in reabilitarea sau infiintarea spatiilor verzi urbane, respectiv in promovarea ariilor naturale protejate din tara noastra. Astfel, intre 2006 si 2011, a fost inverzita o suprafata de peste 30 de hectare. De asemenea, in aceasta perioada, „Spatii verzi” a insemnat si 76 de proiecte de popularizare a importantei ariilor protejate, prin activitati variate, care au avut drept element central crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate.

1 Response

 1. Gavrilescu Gabriela spune:

  Buna ziua,
  In cartierul JUNIOR, stada Drumul Bisericii hnr.50, se taie copaci tineri, vigurosi sub pretextul ca fac mizerie.In aceasta dimineata de 24 iunie 2012 s-au taiat 3 salcii plante acum 6 ani , sun pretextul ca afecteaza) cablul tv (care putea fi mutat
  si ca frunzele lor fac mizerie. Spatiu unde erau aceste salcii este un teren proprietate IMPACT.SA. in mijlocul unui cartier rezidential.
  Legile nu sunt respectate de toata lumea.
  Gavrilescu Gabriela mobil 0723 149 954
  strada Drumul Bisericii nr.50 PIPERA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.