Connect with us

Hi, what are you looking for?

#SPECIAL CSR

#SPECIALCSR: Interviu cu Alexey Golovin – Chief Officer Legal and Corporate Affairs, KMG International

SpecialCSR-Interviuri

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile sau fundatiile corporative care s-au implicat in aceasta perioada in sustinerea comunitatilor, a sistemului sanitar si a propriilor angajati.

Acum, mai mult ca oricand, avem nevoie sa vedem IMPLICAREA COMPANIILOR!

Pentru ca avem nevoie de Stiri Bune care sa ne Inspire!

In continuare cititi un Interviu cu Alexey Golovin – Chief Officer Legal and Corporate Affairs, KMG International, despre actiunile companiei in aceasta perioada.

Alexey Golovin

  1. Care a fost prima decizie pe care ati luat-o in momentul in care s-a declarat starea de urgenta la nivel national?

Rompetrol a implementat inca de la inceputul lunii februarie o serie de masuri preventive, pe fondul extinderii noului virus COVID-19 la nivel mondial. Acestea vizeaza protejarea si siguranta angajatilor, colaboratorilor si a clientilor sai, continuitatea activitatilor de profil si reducerea la minimum a riscurilor de intrerupere a fluxurilor de productie si distributie carburanti.

La nivelul subsidiarelor din Romania, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova au fost adoptate masuri pentru protejarea angajatilor, clientilor si a spatiilor de lucru (cladiri administrative, depozite, benzinarii, rafinarii). Multe initiative au fost deja implementate la nivel de Grup inainte de raspandirea virusului COVID-19 in Romania, respectiv semnatura si factura electronica, program flexibil de lucru, lucrul de acasa, dotarea cu echipamente electronice performante si conectarea acestora – VPN, cloud, antivirus.

Compania a adoptat dinainte de declansarea starii de urgenta si alte masuri specifice precum limitarea/anularea deplasarilor in interes de serviciu, perioada de carantina la revenirea din calatorii externe, limitarea sedintelor (prezenta fizica de maxim 3 persoane) sau anularea evenimentelor interne.

In spatiile de lucru se acorda atentie maxima actiunilor de igienizare a zonelor comune, dotarii cu materiale (dezinfectantii, masti, manusi), dezinfectarii punctelor de contact (lift, usi, etc), limitarii accesului si fluidizarea cailor de acces in acord cu recomandarile autoritatilor, informarii angajatilor cu privire la cresterea masurilor de igiena, conduita si preventie.

La nivelul unitatilor de productie (cele doua rafinarii ale Grupului – Petromidia si Vega) s-au introdus reguli si masuri noi, mult mai stricte: testari ale temperaturilor corporale, crearea temporara de spatiii pentru clienti/subcontractori in afara ariei de lucru, imbunatatirea fluxului de oameni, fluidizarea traficului auto, bariere/covoare antivirus, intensificarea actiunilor de curatare in zonele de risc – intrari / coridoare / toalete. In acelasi timp, facilitati precum cantina sau dispensarul medical au luat masurile de rigoare (livrarea in sistem catering, creare de zone dedicate pentru izolare temporara).

Din grija pentru sanatatea si siguranta angajatilor si clientilor, la nivelul benzinariilor Rompetrol din Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Georgia au fost luate masuri suplimentare pentru prevenirea si reducerea raspandirii COVID-19. Printre acestea se numara igienizarea/dezinfectarea suprafetelor directe de contact din ora in ora, suplimentarea de materiale/consumabile specifice (dezinfectanti, servetele umede, uscatoare de maini, etc), recomandarea pastrarii unei distante de siguranta intre clienti sau servirea produselor gastro preponderent in ambalaje de unica folosinta.

  1. Cum ati reusit sa sustineti comunitatea in aceasta perioada?

Suntem alaturi de societatea civila si autoritati in demersul lor de a gestiona impactul pandemiei; solidaritatea si responsabilitatea sociala sunt esentiale,Parteneriat Rompetrol- Crucea Rosie Romana iar in situatii de criza acestea sunt vitale. De aceea KMG International/Rompetrol a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atat in Romania, cat si in alte tari unde avem operatiuni – Republica Moldova, Bulgaria, Georgia.

Sustinem sistemul national de sanatate fie direct, fie prin partenerii nostri, Fundatia pentru SMURD, Daruieste Aripi, Crucea Rosie Romana, sprijinul total acordat de companie in lupta impotriva pandemiei de coronavirus a depasit 450.000 USD.

In parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania achizitionam o unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi, ce va fi donata Departamentului pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protectie civila, urmand a fi utilizata pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie. Compania contribuie cu 200.000 USD, iar diferenta este asigurata de Crucea Rosie Romana din fonduri colectate in cadrul campaniei Romania Salveaza Romania. Aceasta unitate mobila poate fi folosita oriunde in tara pe durata pandemiei, dar si ulterior in situatii de calamitati sau dezastre, si are ca scop cresterea capacitatii spitalelor de ingrijire a pacientilor la standarde inalte. Unitatea va fi adusa in Romania, de la producator, la sfarsitul lunii mai.

Prin Fundatia pentru SMURD, partenerul nostru de traditie de peste 10 ani, am sprijinit Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino” cu reactivi pentru identificarea tipului de virus COVID-19 din Romania (analiza genomului pentru aflarea specificitatii nationale si a potentialelor mutatii genetice).

De asemenea, suntem alaturi de comunitatile din Constanta si am donat 37.000 de litri de carburant Serviciului de Ambulanta, pentru transport medical si consultantii de urgenta pe tot teritoriul judetului. In Prahova, Rompetrol Well Services a alocat fonduri pentru Spitalul din Campina (declarat centru de gestionare si tratare a cazurilor de infectare cu coronavirus) si Spitalul Judetean Ploiesti, iar Asociatia Daruieste Aripi a facilitat achizitionarea de aparatura medicala, teste de depistare a covid-19, dar si echipamente medicale de protectie pentru unitatile spitalicesti din Prahova, dar si Constanta – Spitalul de Boli Infectioase.

De carburant Rompetrol au beneficiat mai multe unitati medicale, de exemplu Spitalul Colentina, Spitalul Matei Bals (Bucuresti), Spitalul Militar Timisoara pentru sustinerea activitatii medicale, dar si Asociatia Magicamp, pentru transportul in siguranta de acasa la spital al pacientilor diagnosticati cu cancer.

Si vom continuam sa ne implicam, pentru ca doar impreuna parcurgem acest drum mai usor!

 

  1. Care sunt directiile de Responsabilitate Sociala pe care compania dumneavoastra le va urma in acest an?

Aceasta pandemie a schimbat planul de la inceputul anului, o parte din fonduri fiind directionata spre nevoile curente, urgente ale sistemului medical si personalului sau. Pentru a doua jumatate a anului, ne dorim sa continuam sa ne sustinem partenerii si proiectele planificate, daca acestea nu vor fi anulate pe fondul pandemiei de coronavirus.

 

  1. Cum credeti ca se vor desfasura afacerile din domeniul in care activati in perioada urmatoare?

Piata de petrol si gaze a inregistrat cateva surprize in perioada pandemiei, cu minimuri istorice la diferite tipuri de titei, o scadere a consumului, insa aceste situatii sunt din fericire temporare. Ne-am adaptat conditiilor existente si vom continua sa o facem, in colaborare cu partenerii nostri si cu respect pentru angajati, clienti, comunitate, autoritati. Economia isi va reveni gradual, trebuie insa sa continuam sa actionam responsabil si sa respectam masurile necesare, protejandu-ne astfel si pe noi, dar si societatea in ansamblul ei -sistemul economic, de sanatate etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...