CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

#SPECIALCSR: Interviu cu Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabila si Comunicare Holcim Romania

SpecialCSR-Interviuri

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile sau fundatiile corporative care s-au implicat in aceasta perioada in sustinerea comunitatilor, a sistemului sanitar si a propriilor angajati.

Acum, mai mult ca oricand, avem nevoie sa vedem IMPLICAREA COMPANIILOR!

Pentru ca avem nevoie de Stiri Bune care sa ne Inspire!

In continuare cititi un Interviu cu Alina Cristea (foto), Manager Dezvoltare Durabila si Comunicare – Holcim Romania, despre actiunile companiei in aceasta perioada.

Alina Cristea - Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania

  1. Care a fost prima decizie pe care ati luat-o in momentul in care s-a declarat stare de urgenta la nivel national?

Avand in vedere faptul ca in Grupul LafargeHolcim existau deja situatii de carantina la nivel national, starea de urgenta nu ne-a prins nepregatiti.

La acel moment, calatoriile in interes de serviciu fusesera suspendate, iar toti angajatii de la sediu lucrau deja de acasa, la fel persoanele din operatiuni care au avut posibilitatea sa faca acest lucru. Masurile de preventie impuse de lege si cele proprii fusesera implementate, iar planurile de continuitate ale afacerii erau in curs de finalizare pe multiple scenarii in functie de evolutia situatiei.

Prima decizie dupa declararea starii de urgenta a vizat, bineinteles, siguranta angajatilor. Am sporit masurile de preventie si am cautat solutii pentru posibile probleme pe care le-am fi putut intampina, multe dintre ele fiind implementate proactiv.

CSR Awards

In acest fel, am reusit sa ne mentinem activitatea de zi cu zi fara sa fi inregistrat un caz in operatiunile noastre pana la acest moment.

2. Cum ati reusit sa sustineti comunitatea/angajatii in aceasta perioada?

In primul rand, am vrut sa ne asiguram ca oamenii nostri sunt si se simt in siguranta la locul de munca.

De asemenea, am luat masuri de eficienta si disciplina financiara, astfel incat sa ne putem respecta promisiunile fata de angajatii si partenerii nostri pentru un termen mai lung in cazul unei evolutii nefericite a epidemiei.

In ceea ce priveste comunitatile, am donat aproximativ 2,6 milioane de lei (540.000 EUR) catre 11 spitale din 8 judete in care Holcim sau companiile care fac parte din familia Holcim Romania (Geocycle Romania si Somaco Grup Prefabricate) isi desfasoara activitatea.

Am vrut sa oferim un sprijin persoanelor aflate in prima linie, acolo unde va fi in continuare cea mai urgenta nevoie.

Fondurile au fost si vor fi folosite pentru a cumpara echipamente medicale si individuale de protectie precum manusi, combinezoane, masti, tuneluri de dezinfectie, lampi UV, ventilatoare mecanice, monitoare de functii vitale sau paturi ATI.

3. Care sunt directiile de Responsabilitate Sociala pe care compania dumneavoastra le va urma in acest an?

Directiile principale vor ramane aceleasi, insa ponderea cu care ne vom indrepta catre ele va fi diferita. Proiectele ce tin de sanatate sunt cele care vor avea cea mai urgenta nevoie de sprijin, urmate de social si educatie.

Avem initiative pe rol in cele trei directii, initiative pe care vom continua sa le sustinem, fie si intr-o forma adaptata. Aici ma refer la proiecte precum Atelierele Holcim, care cel mai sigur vor fi predate intr-o forma digitalizata, asa cum s-a intamplat in ultimele luni cu proiectul pentru imbunatatirea metodelor de predare a profesorilor – Smart Teacher. Si, bineinteles, zona de mediu si dezvoltare durabila, care este in mod constant in planurile noastre de imbunatatire a operatiunilor si produselor noastre.

4.Cum credeti ca se vor desfasura afacerile din domeniul in care activati in perioada urmatoare?

Sectorul constructiilor a reprezentat in mai toate perioadele de criza o vesta de salvare pentru economie. In astfel de situatii, statul poate sa demareze proiecte care sa ofere activitate economica multor companii, precum si job-uri pentru romanii care au ramas fara loc de munca.

De asemenea, vom vedea o accelerare a digitalizarii si o mai mare constientizare pe partea de Securitate si Sanatate in Munca in constructii. Lucru care nu poate aduce decat plusvaloare intregului lant al sectorului, de la producator la client final.

Totodata, vom vedea o orientare catre tipul de constructii sustenabile, acestea integrand spatii si conditii de locuire adaptate „noului normal”.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.